Как да коригирате FPS проблеми в Control на PS4?

Вече успяхте да играете Control от Remedy studio на конзолата PlayStation 4 или PlayStation 4? Тогава вероятно сте забелязали, че играта има, меко казано, малки проблеми с производителността. В тази статия ще ви кажем как да коригирате или поне да сведете до минимум проблемите с FPS в играта Control.

Инсталиране на контрол върху SSD

По правило производителността в игрите се повишава леко, ако ги прехвърлите от класически твърд диск (HDD) към твърд диск (SSD). За съжаление, в случай на контрол, подобно решение почти няма ефект върху FPS. Пренасянето на играта на SSD обаче трябва да ускори първоначалното зареждане и зареждане между нивата.

Принуден режим на PlayStation 4 Pro

Активирането на принудителния режим на PS4 определено ще помогне за увеличаване на честотата на кадрите в Control, но това също може да доведе до проблем с периодичните замръзвания на играта и други не много приятни проблеми. Ако сте готови да рискувате и да получите по-висок FPS във вашата игра, тогава принудителният режим може да се активира, както следва:

  1. отворете "Настройки" на вашия PS4;
  2. отидете на секцията "Система";
  3. изберете опцията „Принуден режим“ и натиснете бутона „X“ на контролера;
  4. излезте от настройките и проверете FPS в Control.

Реконструкция на базата данни PS4

Процесът на реконструкция на базата данни PS4 може да помогне за решаване на някои проблеми в играта Control. Може би списъкът на тези проблеми ще включва ниска честота на кадрите. Въпреки това горещо препоръчваме да се прибегне до тази стъпка като краен случай.

  1. Изключете PS4 (не влизайте в режим на заспиване);
  2. натиснете и задръжте бутона за захранване на конзолата, докато чуете два бипкания;
  3. След като влезете в безопасен режим, свържете контролера чрез USB кабел към конзолата;
  4. слезте до менюто на екрана и изберете опцията „Реконструирайте база данни“;
  5. натиснете бутона „X“ на контролера, за да започнете реконструкцията.

По време на този процес вашите лични данни не трябва да се засягат. Надяваме се, че решенията, представени в тази статия, са ви помогнали поне леко да повишите FPS в контрола върху PS4.

Интересни Статии