Как да коригираме замръзване, грешки, проблеми със стартиране, звук и режим на цял екран в SOMA игра

SOMA е най-новият игрален трилър от създателите на Amnesia. Някои потребители на различни ресурси в мрежата съобщават, че играта не работи стабилно в някои моменти и има закачвания, грешки, проблеми със стартиране, звук и режим на цял екран. Събрахме всички известни проблеми в играта SOMA и описахме как да ги отстраним.

Как да коригираме замръзване, грешки, проблеми със стартиране, звук и режим на цял екран в SOMA игра

Какво да направите, ако играта SOMA не стартира на Windows Vista

Ако срещнете такъв проблем, предлагаме ви да изтеглите и инсталирате малко поправяне. Можете да го изтеглите на този линк: //dl.dropboxusercontent.com/u/23783800/Soma_Vista4.zip

Играта SOMA изобщо не започва

 1. Уверете се, че вашата видеокарта поддържа работещи игри от това ниво и проверете за по-нови драйвери. Изтеглете и инсталирайте актуализацията, ако е необходимо.
 2. Проверете за актуализации на самата игра и инсталирайте, ако има такива.
 3. Извършете пълен нулиране на играта.
 4. Опитайте да затворите програми, работещи на заден план.

SOMA Грешка - не е намерено звуково устройство

Ако по време на стартирането на играта SOMA получите съобщение, че не е намерено звуково устройство, проверете дали има пускани музикални плейъри или други подобни програми. Затворете ги и опитайте да рестартирате играта. Ако това не помогне, опитайте да стартирате файла SOMA.exe директно от папката, в която е инсталирана играта.

Ако използвате Windows XP, проверете плъзгача за хардуерно ускорение, който се намира под Контролен панел> Звукови и аудио устройства> Настройки на високоговорителите> Разширени> Производителност. Уверете се, че плъзгачът е настроен на Максимум.

Грешка в разрешението за достъп за някои файлове в играта SOMA

Понякога играта може или не може да се срине поради неправилни разрешения на някои файлове. За да се отървете от тези проблеми, опитайте да стартирате играта от името на администратора (на Windows Vista, 7 или 8) или дайте разрешение на файла Soma.exe да запише данни в главната папка на играта.

Как да решим проблема с ниска производителност и замръзване на играта SOMA

 1. Уверете се, че имате инсталирани най-новите драйвери за вашата видеокарта. Ако на уебсайта на производителя има по-нова версия, изтеглете и инсталирайте.
 2. Уверете се, че имате инсталирана най-новата версия на играта.
 3. Задайте настройките за играта и производителността на това ниво:
 • Резолюция: По-ниската разделителна способност винаги допринася за производителността на играта. Например, намаляването на разделителната способност от 1920 x 1080 на 1280 x 720 трябва да даде забележим резултат и увеличаване на скоростта на играта.
 • Изглаждане: Активирането на тази опция на по-старите компютри значително намалява скоростта на цялата система.
 • Вертикална синхронизация: Деактивирайте тази опция, за да увеличите производителността.
 • Текстури: Намаляването на стойността трябва да даде отличен ефект, ако забележите потрепващи рамки или замръзване на снимки. Ако вашата видеокарта има 1 GB памет или по-малко, средната стойност на този параметър или минималната стойност е подходяща за вас.
 • Shadows: Задайте минималната стойност на този параметър, за да увеличите честотата на кадъра, но в същото време да жертвате остротата на сенките. Също така, вероятно, пълното им изключване.
 • Деактивиране чрез алгоритъма на SSAO: За по-старите поколения видеокарти деактивирането на тази опция може да повлияе положително на общата скорост на системата.

Черен екран при стартиране на играта SOMA

Опитайте да деактивирате различни графични опции в менюто Опции> Графика. Опитайте да изключите и някои от опциите последователно, докато картината не се появи отново на екрана. Тези промени не изискват рестарт на играта, така че просто се върнете в главното меню и веднага ще видите промените.

Също така се опитайте напълно да нулирате играта.

Играта SOMA не стартира в режим на цял екран

Уверете се, че резолюцията, зададена в настройките на играта, се поддържа от вашия дисплей. Също така проверете дали стойността на DPI е зададена на 100%.

Вертикалната синхронизация води до спешно прекратяване на играта SOMA

За някои видеокарти вертикалната синхронизация не работи правилно и причинява аварийно изключване. За да предотвратите подобен проблем, трябва да изключите вертикалната синхронизация в контролния панел на вашата видеокарта, но не и в играта. Също така деактивирането на тройно буфериране може да помогне в този случай.

Играта SOMA замръзва при преминаване

 • Това може да се дължи на повреда на някои файлове с игри. Деинсталирайте играта напълно и я инсталирайте отново на вашия компютър.
 • Опитайте да включите и изключите различните графични настройки в игровото меню.
 • Изпълнете всички фонови програми и процеси.
 • Проверете за актуализации на играта.

Картината е изрязана и краищата на рамката не се виждат в играта SOMA

Уверете се, че резолюцията, зададена в настройките на играта, се поддържа от вашия дисплей. Също така проверете дали стойността на DPI е зададена на 100%.

Не може да се променят цветовете в SOMA

Най-честата причина за този проблем са програми на трети страни. Проверете настройките за програми за гама и яркост, като f.lux.

Ако в тази статия не намерихте отговора, от който се нуждаете, и продължите да изпитвате проблеми с играта SOMA, опишете ги в коментарите и ние ще се опитаме да намерим подходящо решение.

Интересни Статии