Как да коригираме Vcomp110.dll грешки?

DLL грешките са това, от което всички компютърни потребители се страхуват най-много. Няма значение кой потребител сте, опит или нов, тъй като DLL грешката винаги ще бъде причина за аларма. В днешната ни статия обаче ще говорим за доста безопасна грешка, която определено сте срещнали и тя съдържа следното съобщение:

Програмата не може да бъде стартирана, защото vcomp110.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

За да започнете, нека разгледаме самия файл vcomp110.dll. Този файл, както мнозина от вас вече трябва да знаете, е динамична библиотека, която споделя своята функционалност между толкова много помощни програми в операционната система Windows. Също така тази библиотека е „зъбче“ по време на изпълнение на Microsoft Windows Visual Studio C ++ 2012, софтуер, без който повечето приложения и игри няма да работят.

Така че, грешката с файла vcomp110.dll ви казва, че този файл липсва от системата, но всъщност той може да присъства там. Работата е там, че с файла той просто може да бъде напълно повреден или модифициран от вируси или зловреден софтуер. Записите на файловете в системния регистър на Windows също могат да бъдат повредени или антивирусът ви, вземайки файла за вирус, може да го блокира. Като цяло причините за проблеми с тази библиотека са повече от достатъчни.

Сега пристъпваме директно към разрешаване на грешката с файла vcomp110.dll. Общо в нашия списък ще има два метода, в един от които трябва да го изтеглите. Напомняме, че изтеглените файлове не съдържат вируси или троянски коне.

Първият начин е да инсталирате Microsoft Windows Visual Studio C ++ 2012, който ще съдържа файла vcomp110.dll. Следвайте тази връзка, изтеглете Visual Studio C ++ 2012 и я инсталирайте. След това проверете за грешки. Ако тя не е фиксирана, което е доста странно, тогава преминете към следващия елемент, който ще разгледаме по-подробно.

Как да инсталирате vcomp110.dll на компютър?

  • Изтеглете го
  • Поставете файла в папките C \ Windows \ System32 и C \ Windows \ SysWOW64 . Ако имате 32-битова операционна система, което днес е може би рядкост, трябва да поставите файла в папката C \ Windows \ System32.
  • Натиснете Win + R и напишете regsvr32 vcomp110.dll в реда за изпълнение.
  • Рестартирайте компютъра си.
  • Ако грешката все още е налице, можете да опитате да поставите файла в папката на играта.

Интересни Статии