Как да коригираме сривове, грешки, замръзвания, запишете проблеми, DirectX, SteamAPI, със звук и камера в Tales of Zestiria

Ако по време на преминаването на определени игри имате проблеми, не се разстройвайте и не изпадайте в паника. Всички подобни проблеми най-често се отстраняват лесно, ако знаете алгоритъма на действията. Ако забележите сривове, грешки, замръзване, проблеми със запазването, DirectX, SteamAPI, със звук и камера в Tales of Zestiria, тогава тази статия ще ви помогне да се отървете от повечето от тях.

Как да коригираме сривове, грешки, замръзвания, проблеми със запазването, DirectX, SteamAPI, звук и камера в Tales of Zestiria

Играта се срива при стартиране

Не забравяйте да проверите дали вашата система отговаря на минималните изисквания на играта. Ако всички компоненти отговарят на поне минималните изисквания, трябва да проверите за нови версии на драйвери на уебсайтовете на производителите. Ако има налични актуализации, не забравяйте да ги инсталирате и опитайте да рестартирате играта. Също така, някои потребители съобщават, че когато кабелните слушалки са свързани към компютъра, може да възникне софтуерен конфликт и играта може да откаже да започне. Опитайте да изключите кабела на слушалките и да рестартирате играта.

Не може да се намери файл за запазване на играта, файлът е подписан като празен или с дата 1969 г.

Ако файлът за запазване на вашия напредък в играта е подписан по този начин или има такива свойства, трябва ръчно да го изтриете и веднага да създадете нов. Това ще запази новия файл с правилното име. Ако сте създали голям брой записвания и при създаването на нови грешки или затруднения започнаха да възникват при търсенето и отварянето им, трябва да преместите всички стари запаметявания в отделна папка ръчно и да създадете няколко нови в съществуващата папка.

Играта работи с максимална честота от 29, 5 кадъра в секунда

Ако вашата система използва NVIDIA графика, всичко, което трябва да направите, е да отворите контролния панел на NVIDIA и да върнете графичните настройки до състояние по подразбиране, да рестартирате компютъра и да отворите отново играта. Това ще помогне за отстраняване на проблема с ниската честота на кадрите.

Вертикалната синхронизация не работи

Ако не видите промени след активиране на вертикалното синхронизиране, опитайте да рестартирате играта. В някои игри такива промени се прилагат само след рестарт.

Грешка в DirectX

Почти всички грешки в работата на DirectX показват неправилна инсталация или неправилно работещи драйвери за видеокарта. Опитайте се да изтеглите най-новите драйвери на уебсайта на производителя, деинсталирайте съществуващите и инсталирайте изтеглените. След тази процедура не забравяйте да рестартирате компютъра и да започнете играта. Това трябва да поправи грешките.

Грешка SteamAPI_Init: Неуспешно

решение:

  • Отидете в библиотеката на Steam, щракнете с десния бутон върху файла Tales of Zestiriaan.exe и от падащото меню изберете Properties.
  • В раздела за съвместимост изберете опцията за съвместимост с Windows 7.
  • Поставете отметка в квадратчето Изпълнение като администратор, запазете промените и се опитайте да стартирате играта.

Алтернативен начин:

  • Отидете в библиотеката на Steam, щракнете с десния бутон върху файла Tales of Zestiriaan.exe и от падащото меню изберете Properties.
  • Отидете на раздела Local Files и кликнете върху бутона Show Local Files.
  • В прозореца на Explorer, който се отваря, щракнете с десния бутон върху свободното пространство и изберете Ново> Текстов документ.
  • Име на новия документ steam_appid.txt
  • Отворете създадения файл, напишете реда "351970" (без кавички) в него и запишете.
  • Опитайте да стартирате играта Tales of Zestria. Тези манипулации трябва да поправят грешката.

Проблеми със звука

Ако стерео звукът е активиран в настройките на вашата система, тогава най-вероятно в играта всички диалози и гласове на героите ще звучат твърде тихо. Можете да поправите това в менюто на играта. След като стартирате процеса на игра от запазване, щракнете върху иконата за настройки (зъбно колело), ​​разположена в дясната страна на екрана. След като направите промени, не забравяйте да рестартирате играта.

Черен екран

Можете да се отървете от черния екран в играта Tales of Zestria, като натиснете клавишната комбинация Alt + TAB. Ще бъдете отведени до работния плот на Windows. След като отново натиснете Alt + TAB и ще се върнете в играта. Можете също да редактирате конфигурационния файл, разположен на C: Потребители / потребителско име / AppDataLocal / BANDAI NAMCO / Игри / Приказки за Zestiria.

Файлът .exe липсва и антивирусът отчита зловреден софтуер

Опитайте да деактивирате активния антивирусен режим преди да инсталирате играта или направете коренната папка на играта изключение. Ако изпълнимият файл все още е изтрит от антивируса, тогава можете да го възстановите, като сканирате играта за цялост на файла, като използвате съответната опция в приложението Steam.

Проблеми с камерата в тесни пространства

Опитайте да намалите мащаба и да промените ъгъла на видимост. Това ще помогне да се избегнат проблеми с прегледа и показването на някои текстури.

Надяваме се, че в тази статия намерихте решение на проблема си в играта Tales of Zestria. Ако срещнете грешки или проблеми, които не са описани на тази страница, препоръчваме ви да оставите коментар с подробно описание на ситуацията и конфигурацията на вашия компютър. Със сигурност ще се опитаме да намерим най-ефективното решение и да говорим за него на страниците на нашия сайт.

Интересни Статии