Как да коригираме сривове, грешки, замръзвания, проблеми със звука и постижения в Minecraft: Story Mode

Minecraft: Story Mode е нова серия от игри, които ще бъдат пуснати в отделни епизоди и имат сюжетен компонент за разлика от класическата игра Minecraft. Играта беше пусната само преди няколко дни и затова много потребители ни оставят оплаквания и молби да помогнем за отстраняване на сривове, грешки, замръзвания, проблеми със звука и постижения в Minecraft: Story Mode. Вече успяхме да съберем няколко полезни съвета и инструкции. Ето защо, ако имате проблеми с попълването, инсталирането или стартирането на Minecraft: Story Mode на вашия компютър, прочетете тази статия и потърсете отговора на вашите въпроси.

Какво трябва да направя, ако играта се срине при преминаване през Minecraft: Story Mode?

 1. На първо място, проверете за актуализации на драйвери за всички компоненти на вашата система. Изтеглете и инсталирайте по-нови версии, ако са налични на уебсайта на производителя.
 2. Опитайте се да освободите допълнително място на твърдия диск, на който е инсталирана играта. За целта сканирайте диска със съответната помощна програма и изтрийте цялата ненужна или нежелана информация.

Какво трябва да направя, ако има блокирания и съобщения за изчерпване на паметта при преминаване на Minecraft: Story Mode?

 1. Причината за подобни проблеми може да е липсата на оптимизация на системата. Проверете вашия твърд диск за злонамерен софтуер и вируси.
 2. Оптимизирайте системата, като използвате специален софтуер, за да ускорите работата, а също така опитайте да затворите фоновите приложения, които в момента са ненужни и рестартирайте играта.

Какво трябва да направя, ако по време на преминаването на Minecraft: Story Mode системата се забави и се появят лаги?

 1. Сканирайте твърдия диск със съответната помощна програма и намерете най-големите файлове. Премахнете тези, които заемат много място, но не са важни за нормалната работа на системата.
 2. Също така проверете в Windows Task Manager кои фонови процеси заемат най-много RAM памет и се опитайте да ги спрете, когато играта започне.

Какво трябва да направя, ако героите загубят гласа си по време на преминаването на Minecraft: Story Mode?

 1. Когато възникне подобен проблем, първото нещо, което трябва да направите, е просто да рестартирате играта. Може би това е недостатък в първата версия на играта.
 2. Ако проблемът се появи при рестартиране на играта, трябва да проверите за актуализирани драйвери за вашата звукова карта и да ги актуализирате, ако е необходимо.

Какво да направите, ако постиженията в Minecraft: Story Mode не се вземат предвид в статистиката?

 1. Този проблем се проявява в малък процент от потребителите и се елиминира чрез просто рестартиране на играта от предварително запазен минаващ файл.
 2. Ако играта се срине и не успее да запази напредъка и постиженията, опитайте да създадете нов файл за запис и преминете поне една мисия отново.

Какво трябва да направя, ако Minecraft: Story Mode се срине без съобщение при смяна на езика?

 1. Ако срещнете такъв проблем, най-добре е да промените езика не чрез менюто на играта, а във файловете, съхранявани в основната директория на играта. Трябва да намерите файла script.txt, да го отворите в текстов редактор и да промените езиковите настройки.
 2. След такава процедура е необходим рестарт на играта, за да се прилагат промените.

Как да запазите нови параметри, без да запазите напредъка на знаците в Minecraft: Story Mode?

 1. Играта предлага четири отделни слота за спестяване на напредъка на играта, които могат да се използват независимо един от друг.
 2. Освен това, ако запишете опциите, направени в режим на мултиплейър, това не се отразява на настройките на вашия герой.

Какво трябва да направя, ако размерът на прозореца на играта се променя всеки път, когато се стартира Minecraft: Story Mode?

Най-вероятно това се дължи на факта, че настройките не са запазени правилно. Опитайте да зададете желания размер в настройките на играта.

Какво трябва да направя, ако Minecraft: Story Mode замръзне по време на първоначалното стартиране?

 1. Проверете дали вашата система отговаря на техническите изисквания на играта и дали всички настройки на компютъра са конфигурирани съответно.
 2. Също така проверете за най-новите драйвери за всички компоненти на вашия компютър, изтеглете и инсталирайте актуализации, ако има такива.

Какво трябва да направя, ако имам проблеми с настройките на героите в Minecraft: Story Mode?

 1. Ако настройките на знаците не са запазени, опитайте да излезете от акаунта си и да влезете отново. След като влезете, ще бъдете подканени да направите настройките на символа от нулата и проблемът със запазването на промените ще бъде отстранен.
 2. Също така се опитайте да стартирате играта с права на администратор. Може би проблемите със спестяването се дължат на липсата на разрешения за писане за някои файлове на играта.

Ако не сте намерили отговорите, които ви интересуват, опишете проблемите, които възникват на вашия компютър, в коментарите под тази статия, а ние ще се опитаме да намерим решение и да го опишем в една от следващите публикации.

Интересни Статии