Как да коригираме сривове, грешки, проблеми със стартиране, памет и контролери в NBA 2K16

Популярността на играта доста активно се разпространява по целия свят, но съобщенията от потребителите продължават да се получават отвсякъде, че в NBA 2K16 има сривове, грешки, проблеми със стартирането, паметта и контролерите. Събрахме в един материал всички корекции и начини за решаване на съществуващите проблеми и се надяваме, че те ще ви помогнат.

Какво да направите, когато спирате геймплея NBA 2K16

Много потребители съобщават, че ако направите една или повече от следните стъпки, това може да премахне инхибирането и замразяването на играта:

 • Свържете се с интернет директно чрез кабел, а не чрез Wi-Fi
 • Намалете стойността на изглаждане на изображението до нула
 • Деактивиране на Vsync вертикална синхронизация

Отстраняване на неизправности технология NVIDIA SLI в NBA 2K16

Вече сте използвали точно същото решение, ако трябваше да стартирате 2K15 въз основа на SLI технологията. Направете следните стъпки:

 • Използвайте опция за съвместимост 0x000000F5 в настройките на SLI
 • В настройките на видео намерете опциите за шейдър. В списъка той се намира в самия край. Обърнете внимание, че в някои локализации на играта я подписват като Сенки.
 • Всеки път преди да излезете от играта, отидете в това меню и задайте минималната стойност за тази опция. Едва след това излезте от играта.
 • Всеки път, когато го рестартирате, трябва да влезете отново в менюто за настройки на видеоклипа и да върнете стойността на тази опция до максималната стойност.

Отстраняване на проблеми с производителността на NVIDIA в NBA 2K16

За потребители, които играят на графични системи на NVIDIA и изпитват някои проблеми, предлагаме да използвате следните инструкции:

 • В настройките на играта: Изключете изглаждането на изображението, изключете вертикалната синхронизация на Vsync, размер на буфера = 1.
 • Изтеглете помощната програма Nvidia Inspector, създайте нов профил и добавете към нея файла nba2k16.exe.

В настройките на Nvidia Inspector активирайте вертикална синхронизация, ако е необходимо; задайте максималния брой предварително подготвени кадри на ниво 1; тип мощност "максимална производителност". Запазете промените си, като щракнете върху съответния бутон в горния десен ъгъл на прозореца и едва след това опитайте да рестартирате играта.

Как да поправите грешка 0xc000007B при стартиране на NBA 2K16

Грешка 0xc000007b възниква, когато някои системни драйвери липсват или са остарели. Проверете за най-новите драйвери и ги инсталирайте, ако е необходимо.

Какво да направите, ако NBA 2K16 не се отвори или откаже да започне

Ако използвате Windows 8 / 8.1 / 10, отворете контролния панел на NVIDIA, изберете раздела за управление на 3D настройки> Режим на управление на захранването>, зададен на Максимална производителност.

Елиминирайте случайните сривове в NBA 2K16

 • Уверете се, че използвате най-новите драйвери за вашата система. Не забравяйте да инсталирате актуализации, ако има такива.
 • Деактивирайте временно антивирусен софтуер, който работи във фонов режим.
 • Проверете целостта на файловете на играта, като използвате подходящата опция в Steam.
 • Не забравяйте да проверите дали вашата система отговаря на минималните изисквания на играта.

Проблеми с честотата на кадрите и замразяването на картината в NBA 2K16

Възможно решение на проблема може да бъде завършването на стъпките в първия параграф на този член. Проверете и за актуализации на драйвери.

Отстраняване на неизправности в клавиатурата, геймпадите и контролерите в NBA 2K16

Много потребители съобщават, че ако има проблеми с контролерите и клавиатурите, свързани чрез USB, достатъчно е да ги изключите от компютъра и да се свържете отново. Кажете ни дали този метод ви е помогнал.

Как да се отървем от грешките в паметта в NBA 2K16

Самата игра на NBA 2K16 има сериозни проблеми с паметта на този етап. Проверете дали вашата система отговаря на минималните изисквания.

Преинсталирането на играта рядко помага за решаване на проблема, тъй като отнема графичните настройки от конфигурационния файл, което не се влияе по време на преинсталиране. Най-ефективният начин за отстраняване на проблема е ръчната редакция на файла videosetting.cfg. За да направите това, отидете по пътя: локален диск с играта> Потребители> (вашето потребителско име)> AppData> Роуминг> 2k спорт> NBA 2K16. Отворете файла videosetting.cfg в бележника, променете стойността на SUPERSAMPLE от 0 на 1 и запазете файла.

Как да отстраните проблеми с VC и предварително да поръчате в NBA 2K16

Според разработчиците, те са наясно с този проблем и работят по неговото решение. Тя ще бъде фиксирана, най-вероятно, след световната версия на играта. Просто трябва да изчакате.

В тази статия сме събрали най-често срещаните проблеми с NBA 2K16 и техните решения. Ако не сте намерили решение на грешките, които възникват при вас, опишете ги в коментарите и ние ще се опитаме да намерим начин да отстраним тези грешки.

Интересни Статии