Как да коригираме лагове в отдалечен PS4 игра?

Някои потребители изпитват закъснения, когато използват PS4 Remote Play. Веднага си струва да се отбележи, че намирането на причината за появата на изоставания е доста трудно и ще отнеме известно време. В тази статия ще ви кажем как да се отървете от лагите при предаване на изображения чрез отдалечено възпроизвеждане на PS4 конзолата.

Как да поправим лагерите на контролера

Защото нека се опитаме да вземем най-елементарните решения и да видим къде ни води.

 • Уверете се, че вашият DualShock 4 контролер е напълно зареден. С изтощена батерия контролерът може да започне да работи с малки закъснения или по-просто - изоставане. Опитайте се да го заредите напълно.
 • Свържете контролера чрез USB кабел. Имате проблеми с изоставането в управлението, струва си да опитате да свържете контролера към конзолата с помощта на USB кабел. Ако лаговете изчезнат с жична връзка, тогава може би нещо не е наред с безжичния модул на самия контролер.
 • Изключете други безжични устройства. Някои безжични устройства могат да пречат на нормалната работа на контролера DualShock 4. Опитайте да преместите тези устройства от конзолата или да ги изключите напълно по време на игрова сесия.
 • Уверете се, че няма препятствия между конзолата и контролера. Възможно е това да пречи на нормалната връзка между контролера и PS4. Ако нещо се намира директно пред конзолата, например купчина книги, тогава това трябва да бъде премахнато.

Последните две решения могат да бъдат безполезни, ако използвате функцията за дистанционно възпроизвеждане на PS4 в стая, където няма самата конзола. Ако нито едно от горните решения не ви е помогнало да се отървете от изоставането по време на излъчвания, тогава можете да опитате късмета си с рестартиране на PS4.

Как да рестартирате PS4

 1. Задръжте бутона за захранване на PS4 за 7 секунди и конзолата ще издава два звукови сигнала, като ви уведомява за нейното изключване;
 2. за да нулирате контролера, натиснете бутона в отвора до бутона L2, щифт или щипка за хартия и го задръжте пет секунди;
 3. свържете контролера към конзолата с помощта на USB кабел;
 4. включете PS4.

Препоръчваме ви също да рестартирате устройството, към което предавате изображение от вашия PS4. Ако рестартирането не помогна да се отървете от лагите по време на отдалечено възпроизвеждане, тогава можете да опитате да понижите настройките на самото излъчване.

Как да намалим качеството на излъчване

 1. Стартирайте дистанционното управление PS4 на необходимото устройство;
 2. изберете „Настройки“ в долния ляв ъгъл;
 3. в секцията „Качество на видео за отдалечено възпроизвеждане“ намерете падащото меню и изберете стандартната разделителна способност (540p);
 4. за „Честота на кадрите“ можете да изберете „Стандарт“;
 5. щракнете върху „OK“, за да запазите настройките;
 6. Сега кликнете върху бутона „Run“.

Надяваме се, че поне някои от нещата, които предложихме в тази статия, ще ви помогнат да се отървете от или поне частично да намалите изоставането по време на отдалечено възпроизвеждане на PS4. Ако всичко друго не успее, тогава можем да приемем, че изоставанията са причинени от вашата мрежова връзка или Wi-Fi рутер.

Интересни Статии