Как да коригираме код за грешка 16 при стартиране на GTA 5?

Може би грешките в Social Club за GTA V - това вече е познато нещо. Просто трябва да въведете необходимата заявка в търсачката си за вълнуваща грешка и ще получите десетки, ако не и стотици отговори по тази тема. Всички те се свеждат до едно, максимум, две решения. Искаме да направим всичко старателно.

В тази статия ще ви запознаем с хоризонта на всички възможни методи за решаване на грешка Code 16 при стартиране на GTA 5. Някои от тях може да ви се сторят напълно безполезни, но факт е, че много потребители са ги тествали за себе си и са им помогнали.

За начало, нека разгледаме самата грешка и за какво ви информира:

Неуспешно зареждане на Social Club поради непълна инсталация на играта (код 16). Излезте от играта и инсталирайте отново най-новата версия на Social Club: //support.rockstargames.com/hc/articles/204075496

Естествено, вашата игра е напълно инсталирана и проблемът определено не е такъв. Доста е трудно да се определи точно каква е причината за този проблем, а самият проблем като цяло не е прост. Всъщност можете да изграждате само предположения. Причината за грешка Code 16 при стартиране на GTA 5 може да бъде неправилно инсталирана игра, неправилно инсталиран социален клуб, проблеми с мрежовата връзка на плейъра, остарели библиотеки на някои софтуер, проблеми от сървърите на Rockstar и много други.

Като цяло можете да съставите доста приличен малък списък, както виждате. Е, няма да гневя и веднага ще започна да обмисля методи за решаване на грешки при стартиране на GTA 5, от които също ще има изобилие. Определено можете да намерите в нашия списък нещо, което може да оправи проблема ви.

Методи за решение

Рестартиране на системата

Ще започнем нашия списък, както винаги, с най-простия метод за изпълнение. Просто опитайте да рестартирате компютъра си. Възможно е това да е бил изолиран случай. Това, макар и рядко, се случва.

Актуализиране на различни библиотеки

Уверете се, че всички най-нови версии на различни библиотеки, които са от съществено значение за игрите, са инсталирани на вашата система. Тя включва DirectX, Microsoft Visual Studio C ++, Microsoft .NET Framework, драйвери за видеокарти и други подобни. Обновете цялата работа и вижте дали грешката отшумява.

Изпълнение на GTA 5 от името на администратора

Това е един от онези съвети, на които е трудно да се повярва. Да, започвайки от администратора може да помогне за стартиране на някои приложения в системата, които изискват завишени права за достъп за себе си. Опитайте да стартирате GTA 5 от администратора и да видите какво ще се случи. Понякога тази стъпка помага да стартирате някои игри или програми в системата, които упорито се съпротивляват на потребителя.

Инсталирайте Social Club от папката Installers

Този метод за решаване на грешка Code 16 при стартиране на GTA 5 е буквално най-доброто решение на много проблеми, не само за тази грешка, но и за други проблеми, произтичащи от Social Club.

За да започнете, деинсталирайте социалния клуб, в който имате проблем. След това отидете в папката Installers, която може да намерите в папката с инсталиран GTA 5, или изтеглете най-новата версия на Rockstar Games Social Club от нашия уебсайт. След като инсталирате тази версия, опитайте да влезете отново. В повечето случаи този метод трябва да разреши ситуацията.

Отваряне на специфични портове

Този метод не е много тестван сред потребителите и полезността му може да се обсъжда много дълго време. Ако не сте успели да отстраните проблема за тях, тогава не забравяйте да върнете всички настройки на вашата мрежова връзка до предишните стойности (можете да оставите отворени портове).

Така че, за да завършите този метод, трябва да направите доста неща, а именно:

  • Отворете следните портове в защитната стена на Windows:
    • TCP портове: 80, 443.
    • UDP протоколни портове: 6672, 61455, 61457, 61456, 61458.
  • Задайте следните DNS адреси за вашата мрежова връзка:
    • Предпочитан DNS сървър: 8.8.8.8.
    • Алтернативен DNS сървър: 8.8.4.4.

След като отворите портовете и зададете определени DNS адреси, опитайте да стартирате играта отново и да видите дали грешката е отстранена.

Пълно премахване на GTA 5

Следващият метод за решение ще бъде последният в тази статия. Надяваме се, че ако не успеете да разрешите неприятната си ситуация, тогава това решение ще ви помогне. Като цяло методът е напълно да премахнете GTA 5 и Social Club от вашия компютър.

Ако сте инсталирали GTA 5 и SC на вашия компютър няколко пъти, тогава това е точно това, от което се нуждаете. Работата е там, че тази грешка, според мнозина в мрежата, помага на онези хора, които експериментират с инсталационния процес, тоест например многократно са инсталирали лицензираните и пиратски версии на играта.

Поради това социалният клуб може да ви даде код за грешка при стартиране на GTA 5, тъй като се обърква между много записи за една и съща игра. Опитайте се да изтриете напълно всички данни, свързани с играта и социалния клуб, и след това инсталирайте най-новите версии.

Интересни Статии