Как да коригираме грешки, сривове и грешки в Team Fortress 2?

Team Fortress 2 е една от най-популярните безплатни игри в магазина за цифрови видео игри Steam . Това е мултиплейър шутър от първо лице, който е разработен от Valve още през 2007 година. През тези дълги девет години Team Fortress 2 се превърна в култ сред играчите и не само.

Въпреки това, дори в такава игра, която е достатъчно изострена технически, има неприятни моменти под формата на различни грешки, сривове и грешки. Тази статия ще събере различни проблеми и методи за тяхното решаване. Той ще има структура под формата на решение на проблема за улеснение на възприятието.

Въпреки това, преди да преминете към решаването на проблеми, се препоръчва да се запознаете със системните изисквания за играта. Въпреки че днес са доста ниски, е по-добре да сте информирани.

Минимални системни изисквания

 • ОС: Windows® 7 (32/64-битов) / Vista / XP
 • CPU: 1.7 GHz или по-добре
 • RAM: 512 MB RAM
 • DirectX: Версия 8.1
 • Мрежа: широколентова интернет връзка
 • Твърд диск: 15 GB

Препоръчителни системни изисквания

 • ОС: Windows® 7 (32/64-битов) / Vista / XP
 • Процесор: Pentium 4 (3.0GHz или по-добър)
 • RAM: 1 GB RAM
 • DirectX: Версия 9.0c
 • Мрежа: широколентова интернет връзка
 • Твърд диск: 15 GB

Поправете грешки, сривове и грешки в Team Fortress 2

Не можете да стартирате играта чрез hl2.exe

Тъй като тази игра е на услугата Steam, тогава трябва да я стартирате от там. Ако се опитате да стартирате директно през папката на играта, това най-вероятно ще доведе до съобщение, че услугата Steam не е намерена.

Така че, ако играта не стартира, дори след като сте започнали да я правите чрез услугата Steam, опитайте следните неща:

 • Преинсталирайте играта. Тя може да бъде установена с вече известни щети. Вашият антивирусен софтуер може да участва в това, което погрешно е взело някои игрови файлове за злонамерени компоненти. При лицензираните игри това не се случва често, но се случва.
 • Следното, което трябва да запомните, е, че в директорията на игрите никога не трябва да има кирилица, а само латински букви. Програмите често не разбират кирилицата и затова се случват подобни инциденти.
 • Най-вероятно това не е проблемът, но все пак би било хубаво да проверите останалото място на твърдия диск. Винаги трябва да имате поне минимален резерв от място. По време на инсталирането на играта Steam понякога не изчислява правилно общото тегло на изтеглената игра, което би могло да ви подведе. Обикновено играта ще тежи по-малко от определения размер, но има моменти, когато се оказва много по-големи.

Постоянни заминавания

Какво ще кажете за този проблем, тогава зад него може да има невероятно количество причини. Можем само да ви посъветваме да направите няколко неща:

 • Възможно е вашият компютър просто да не може, така да се каже, да се справи с тази игра. Той просто няма достатъчно мощност, за да управлява и поддържа правилно Team Fortress 2 . Ако това е проблемът, опитайте да намалите графичните настройки чрез опции в играта.
 • Вероятно сте деактивирали актуализацията за настройките на Steam на играта. Сами ли сте го изключили или първоначално е бил изключен, но трябва да бъде постоянно включен. Team Fortress 2 е мултиплейър игра и разработчикът постоянно прави различни актуализации за нея. И без необходимите актуализации, той просто може да излети.

Постоянно рестартиране на компютъра по време на играта

Към този проблем трябва да се подходи изключително внимателно. Обикновено такива рестартировки показват, че компютърът ви изпитва хардуерно прегряване. Най-вероятно вашата видеокарта или централен процесор се прегрява.

За да отстраните този проблем, първо трябва да измерите температурата с помощта на специални програми. Например, невалидна температура за видеокарта от 100s .

Тогава просто трябва да почистите системната си единица от прах, тъй като проблемът с прегряването най-вероятно е в нея. Въпреки че е възможно високата температура да е неизправност на самите хардуерни компоненти.

Задавате грешна резолюция в играта и сега тя се срива

Това се случва на всички и в този случай не е необходимо веднага да изпадате в паника. Всичко може да се поправи чрез следните действия:

 • Щракнете с десния бутон върху играта в библиотеката и изберете „Свойства“.
 • В раздела „Общи“ изберете опцията „Задаване на опции за стартиране“.
 • Въведете следната стойност в тях: -полно -w XXXX -h ГГГГ (например -w 1920 -h 1080 )

Бутоните за управление не работят

Често такива проблеми се появяват поради факта, че имате свързани както клавиатура, така и геймпад. Поради това в играта възникват конфликти, които водят до неоперативно управление. Просто изключете геймпада си по време на играта в Team Fortress 2 .

Възможно е също така да сте загубили настройките за контрол в самата игра. Отидете на настройките за управление и кликнете върху бутона „По подразбиране“ или го задайте сами.

Огромен пинг

Вашата интернет връзка трябва да съответства на поне 64 kbit / секунда, но дори и при тази скорост можете да разчитате на честен пинг. Възможно е вашите настройки за интернет връзка да са причина за проблема. Преконфигурирайте мрежата.

Въпреки че може да е проблем при вашия доставчик, ако скоростта на мрежата ви е станала ниска. В този случай можете да опитате да се свържете с него и да посочите наличието на проблеми. Той е длъжен да ви помогне.

Непрекъснато ви изхвърлят от сървъри със съобщението „Този ​​сървър използва по-стар протокол (1x) от вашия клиент“

От това съобщение можете да разберете, че сървърът, до който се опитвате да получите достъп, съдържа вече остарелия протокол. Не можете да направите нищо от ваша страна. Човек може само да се надява, че този сървър ще премине през процеса на надстройка.

Можете също да видите това съобщение, когато се опитвате да използвате пиратската версия на играта. Не е ясно защо правите това, тъй като играта отдавна се разпространява според модела на свободна игра. Просто отидете на Steam и го изтеглете там.

Не се вижда пръскано по стените

Този проблем може да има две възможности:

 • Сървърът, на който играете, не поддържа прилагането на спрейове по стените.
 • Опитахте да заредите спрей в игра с твърде голям или неподходящ формат на изображението. В този случай просто променете картината или променете нейната разделителна способност и формат.

Инсталирахте някои модификации на модела в играта, но те не работят на всички сървъри

Трябва да разберете, че всички сървъри имат свои собствени правила. Вероятно на сървъра, където се опитвате да играете с модификациите, има ограничение за тяхното използване. Можете да опитате да дадете съвет на администратора да зададе sv_pure 1 в настройките на сървъра .

Съобщението „Получаване на информация за сървъра ...“ замръзва

Това съобщение по своята същност дори не е проблем или грешка. Просто понякога изтеглянето на сървъра може да отнеме много време. Бъдете малко по-търпеливи и спокойно ще отидете до сървъра.

Ако обаче това съобщение виси на екрана за неприлично време, опитайте да се свържете със сървъра. Ако това не помогне, проблемът е от страната на самия сървър. В този случай просто трябва да намерите друг сървър, който да играе Team Fortress 2.

В играта не се виждат шрифтове

Това може да се дължи на факта, че преди това сте се опитвали да натиснете други шрифтове в играта. По липсата на шрифтове в играта можете да разберете, че опитът ви е бил неуспешен. За да отстраните този проблем, направете следното:

 • Намерете папката с ресурси в основната папка на Team Fortress 2 .
 • Сега просто изтрийте тази папка.
 • След това можете просто да изтриете играта и да я изтеглите отново или да извършите „Проверка на целостта на кеша“. За да направите това, отидете на „Свойства на играта“ -> „Локални файлове“ -> „Проверете целостта на кеша“.
 • Горният процес ще започне, което може да отнеме доста време. След като приключи, папката с отдалечени ресурси ще бъде презаредена в папката на играта.

Руският език в играта е показан като #GAMEUI и нещо подобно

Причината за този проблем може да бъде присъствието на символи на кирилица по пътя към играта. Ако ги замените с латински букви, тогава проблемът с руския език ще трябва да изчезне.

За мястото на текстурите в играта, черни и розови правоъгълници

В този случай най-често помага обикновеният рестарт на играта. Ако това не помогне, вашата видеокарта е в основата на проблема. Проверете дали отговаря на дори минималните системни изисквания за Team Fortress 2, каква температура изпитва по време на играта и т.н.

Играта не може да стартира и се показва съобщението "Играта е недостъпна"

Понякога има такъв проблем, че се опитвате да стартирате играта, но не можете, тъй като съобщението „Играта е недостъпна“ ви спира. Това се дължи на вашия регион за изтегляне. Експериментирайте малко, променете няколко региона и вижте дали това съобщение е изчезнало. Можете да промените регионите за изтегляне доста, но по един или друг начин има един, от който играта може да започне. За да промените региона на зареждане направете следното:

 • Отидете в „Настройки“ на клиента Steam.
 • След това отидете на раздела „Изтегляния“.
 • След това изберете падащото меню за изтегляне.

Интересни Статии