Как да коригираме грешки, бъгове, сривове, нисък FPS и други проблеми в Middle-Earth: Shadow of War?

Разработен от Monolith Productions, Middle-Earth: Shadow of War вече е наличен на PC, Playstation 4 и Xbox One. Според прегледите на компютърната версия на играта, Skylake i5 заедно с GTX 1080 трябва да ви позволят да стартирате играта в ултра настройки и при 1440p без никакви замръзвания.

Възпроизвеждането на новата вноска на Middle-Earth: Shadow of War в 4K, от друга страна, може вече да е някак проблематично. Въпреки това, много различни проблеми и грешки се сблъскаха от потребителите на компютри по време на игра на Middle-Earth: Shadow of War, а в днешната ни статия ще ги обсъдим.

Решения за различни проблеми в Средната земя: Shadow of War

Преди да започнем да се задълбочаваме в проблемите с Middle-Earth: Shadow of War и да потърсим решения за тях, се препоръчва да проверите вашия компютър с заявените системни изисквания от Monolith Productions.

Системни изисквания Middle-Earth: Shadow of War

Минимални системни изисквания

 • ОС: Windows 7 SP1 с актуализация на платформата
 • Процесор: AMD FX-4350, 4.2 GHz / Intel Core i5-2300, 2.80 GHz
 • RAM: 6 GB RAM
 • Видеокарта: AMD HD 7870, 2 GB / NVIDIA GTX 660, 2 GB
 • DirectX: Версия 11
 • Мрежа: широколентова интернет връзка
 • Дисково пространство: 70 GB
 • По избор: задължително x64

Препоръчителни системни изисквания

 • ОС: Windows 10 Creative Update
 • Процесор: AMD FX-8350, 4.0 GHz / Intel Core i7-3770, 3.4 GHz
 • RAM: 12 GB RAM
 • Видеокарта: AMD RX 480, 4 GB или RX580, 4GB / NVIDIA GTX 970 4, GB или GTX1060, 6GB
 • DirectX: Версия 11
 • Мрежа: широколентова интернет връзка
 • Дисково пространство: 70 GB
 • По избор: задължително x64

Както можете да видите, играта сравнително доста демократично струва на играчите на компютъра. Единственото, което ме изненада малко, бяха 12 гигабайта с препоръчителни изисквания. Но като се има предвид, че сега вече е 2017, тогава скоро такова количество RAM за игри ще се превърне в норма.

И така, ние подредихме формалностите, уверихте се, че вашият компютър ще „издърпа“ играта и ние сме готови да преминем към основната част на статията - решаване на проблеми с Middle-Earth: Shadow of War.

Middle-Earth: Shadow of War - Грешка Direct3D 11.1 API не е налице

Много от компютърните плейъри посочиха, че срещат грешка в Middle-Earth: Shadow of War, докато се опитват да играят. Тази грешка най-често се появява в Windows 7 и тя моли потребителите да актуализират системата, въпреки че в нея вече са инсталирани най-новите актуализации.

Въпреки това, както се оказа, решението на Direct3D 11.1 API не е налице грешка в Средната земя: Shadow of War беше доста проста и постоянно се намираше точно пред носа. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите и инсталирате Internet Explorer 11 и след това да рестартирате компютъра. Да, това е толкова просто.

Средната земя: Shadow of War - HD Textures Pack не се зарежда

Това е един от онези проблеми в Middle-Earth: Shadow of War, с които се сблъскват играчите, които искат да играят игра с текстури в 4K резолюция. Въпреки факта, че този пакет текстури се разпространява безплатно, много потребители просто не могат да го изтеглят за себе си.

Този проблем в повечето случаи се появява при онези играчи, които предварително са инсталирали Middle-Earth: Shadow of War без HD Textures Pack. В момента този проблем може да бъде решен само чрез напълно деинсталиране на играта и след това повторно изтегляне и инсталиране. Ако направите това, HD Textures Pack ще бъде включен във вашата игра.

Можете също да опитате още нещо: отидете на страницата на играта Steam и кликнете върху бутона за добавяне близо до елемента HD Textures Pack. Това все още няма да започне да зарежда увеличените текстури, но ако продължите да щракнете върху този бутон, Steam ще постави пакета в опашката за изтегляне.

Средна земя: Shadow of War - бъг с аудио / високочестотен скърцане

Някои играчи, пускайки Middle-Earth: Shadow of War, вместо нормален звук, чуха някакви крясъци или звуци от играта на своите компютри, но с невероятно лошо качество. Не мина много време, преди да се намери решение на този проблем.

Състои се в твърде висококачествен звуков формат на компютрите на потребителите. За да коригирате звука в Middle-Earth: Shadow of War, трябва да щракнете с десния бутон върху иконата на високоговорителите в лентата на задачите Start и да изберете „Устройства за възпроизвеждане“.

След това щракнете двукратно върху вашето звуково устройство, като високоговорители или високоговорители. Сега отидете на раздела "Разширени". Кликнете върху падащото меню за формат по подразбиране и изберете „16-битов, 48000 Hz“. Запазете промените в настройките на звука, въведете Middle-Earth: Shadow of War и се насладете на играта.

Средната земя: Shadow of War - сапунена графика / текстури

След изтеглянето и влизането в Middle-Earth: Shadow of War много играчи не бяха доволни от качеството на картината: беше напълно размито, дори може да се каже сапунен. Същото важи и за текстурите. Това обаче изобщо не е проблем, а специална настройка в Middle-Earth: Shadow of War, която понижава качеството на картината.

Отидете в графичните настройки на играта и намерете там елемента "Динамична резолюция". Изключете го напълно и графиките в играта ще станат кристално чисти. Тази опция е необходима за поддържане на стабилна честота на кадрите. Ако FPS в играта започне да се държи нестабилно, тогава динамичната резолюция автоматично намалява разделителната способност на изобразяването на играта.

Middle-Earth: Shadow of War - играта не се появява на главния монитор

Оказва се, че Middle-Earth: Shadow of War също има проблеми при работа на множество монитори. Някои потребители отбелязват, че играта работи само на втория монитор, но не и на основния. Решение обаче вече съществува. Всичко, което трябва да направите, е да влезете в графичните настройки на играта и да зададете режим на цял екран.

След като зададете този режим, натиснете Alt + Enter, за да поставите Middle-Earth: Shadow of War в режим на прозорец. След това вземете и плъзнете прозореца на играта на вашия основен монитор. Сега натиснете отново Alt + Enter. Средна земя: Shadow of War вече ще се пуска на главния монитор.

Middle-Earth: Shadow of War - играта замръзва на екрана

Някои потребители уведомяват, че копието на играта може да замръзне направо на екрана. Този проблем, както вече беше изяснено, по някакъв начин е свързан със свързването на няколко контролера чрез USB интерфейс. Ако имате няколко геймпада, свързани с вашия компютър, изключете един за продължителността на играта в Middle-Earth: Shadow of War и проблемът ще бъде решен. Ако замразяването все още се случи, опитайте да актуализирате драйвера за видеокартата до най-новата версия.

Middle-Earth: Shadow of War - нисък FPS / шутове / ниска производителност

Повечето играчи, изправени пред лоша производителност или шутове в Middle-Earth: Shadow of War, успяха да разрешат проблема с две прости стъпки: актуализиране на драйверите за тяхната видеокарта и стартиране на играта на дискретен графичен ускорител.

Втората стъпка се отнася до потребители, чиято система има както дискретна, така и интегрирана графика. Ако имате дискретна графична карта, тогава никога не се опитвайте да стартирате тежки приложения или видео игри на нея - тя не е предназначена за това!

Средна земя: Shadow of War - трептене на екрана

Ако срещнете някакво подобие на трептене на екрана, тогава проблемът може да бъде решен просто като преминете в режим Windowed без рамка. За съжаление в момента това е единственото решение на трептящия проблем в Средната земя: Shadow of War.

Интересни Статии