Как да коригираме грешка на KERNEL DATA INPAGE ERROR (0x0000007A)?

Този син екран на смърт с грешка 0x0000007A е главно за вас, ако има някакъв проблем с RAM или HDD. Тази статия ще представи два метода за решаване на тази грешка.

Метод №1 с помощта на проверка

SATA

Методът се извършва чрез проверка на компонентите на компютъра, които са свързани с RAM или твърдия диск. Първо ще трябва да проверим SATA кабела. Доста често срещан проблем с твърдия диск е именно проблемът с SATA кабела.

Всеки от тези кабели има доста ограничен живот. Затова от време на време трябва да се грижат за тях. Например, доста евтин кабел може просто да започне да се втвърдява и да губи проводимост с течение на времето.

Разгледайте добре този кабел и се уверете, че той работи. Освен това ще бъде хубаво, ако проверите самия твърд диск с неговите конектори.

Проверяваме BAD-блоковете и файловата система

За да извършим проверка на твърдия диск, можем да използваме помощни програми, които могат да бъдат заредени незабавно в RAM паметта. Това е Виктория и MHDD. Помощната програма се препоръчва само за опитни потребители. Ако обаче грешката 0x0000007A изобщо не ви позволява да влезете в системата, добре, ще трябва да се научите да използвате тези две програми.

За обикновените потребители е най-добре да използвате вече вградената програма за проверка - chkdsk . За да направите това, направете следното:

  • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и напишете командата cmd . Командният ред трябва да се отвори пред вас .
  • След това в командния ред трябва да въведете chkdsk d: / f / r (d е буквата на вашето логическо устройство, така че може да бъде напълно различна)
  • След това направете това с всички останали дискове.

След това програмата ще започне проверка. Времето за проверка е пряко пропорционално на вашия HDD размер.

MemTest

Ако горният метод за проверка на твърдия диск не сте постигнали желаните резултати, опитайте се да коригирате ситуацията с помощта на програмата MemTest .

Трябва да напишете тази помощна програма на USB флаш устройство. След това трябва да стартирате компютъра чрез тази помощна програма само с една лента RAM. След това направете същото с останалата част от RAM паметта.

Метод №2 За собственици на Windows 7 и HDD с голям капацитет

Грешка 0x0000007A може да се появи при хора, които използват Windows 7 и с инсталиран HDD повече от един терабайт. Това се дължи на факта, че на твърдия диск се дава около десет секунди за излизане от хибернация. Големият диск често отнема малко повече време. Поради това синият екран ви се показва.

Файл, наречен Windows6.1-KB977178-x64.msu, ще ви помогне да разрешите този проблем. Трябва да ви помогне при грешка. Можете да ги получите, като кликнете върху този линк.

Интересни Статии