Как да коригираме Dbdata.dll файла грешка в Ghost Recon на Tom Clancy: Wildlands?

Когато стартирахте играта на Ghost Recon: Wildlands на Tom Clancy: някои играчи се натъкнаха на библиотека Dbdata.dll грешка. Съобщението, прикачено към грешката, показва, че приложението не е могло да зареди библиотеката. А ето и самото послание:

Не може да се зареди библиотеката dbdata.dll

Вероятно сте се сблъскали и с този проблем, ако четете тези редове сега. Знайте, че грешката с файла DBDATA.Dll при стартиране на играта Том Кланси Ghost Recon: Wildlands е изключително често срещана сред играчите, но има няколко ефективни решения за нея, които сега ще разгледаме.

Какво да направите, ако Ghost Recon Wildlands допусне грешка с dbdata.dll?

Струва си да се отбележи, че в повечето случаи нелицензирано копие на играта на Ghost Recon на Tom Clancy: Wildlands среща грешка във файла dbdata.dll. Ние не обвиняваме дали наистина сте използвали хакерската версия на играта: вие сте имали свои причини за това. Играчите на лицензираната версия на Ghost Recon Wildlands също се сблъскаха с този проблем.

Антивирусна интервенция

Въпреки вашата версия на играта, най-честата причина за грешка с библиотеката dbdata.dll е намесата на антивирус, инсталиран в системата на потребителите. Антивирусният софтуер може да изпрати файла dbdata.dll от основната папка Ghost Recon: Wildlands директно до карантина. Особено, ако версията на играта е пиратска.

Отидете до карантината на вашия антивирусен софтуер и се опитайте да намерите файла dbdata.dll там. Ако го намерите там, тогава имайте предвид, че грешката „Не може да се зареди библиотека dbdata.dll“ наистина е възникнала поради вашия антивирус. Върнете файла на мястото му (в коренната папка) и след това го добавете към антивирусното изключение, така че да не карантира постоянно файла по време на стартирането на Ghost Recon: Wildlands.

Проверка на целостта на файла / преинсталиране на играта

Добре, сега нека да разгледаме ситуация, при която не можете да намерите файла в антивирусната карантина. dbdata.dll може да бъде премахнат или изобщо да не се инсталира с играта. Трябва да проверите целостта на Ghost Recon: Wildlands файлове или да го инсталирате отново, ако сте собственик на нелицензирано копие. С преинсталирането мисля, че няма да имате проблеми, но обяснението на процеса на проверка на целостта на файловете си струва да обясните:

  • Отворете вашия Steam клиент.
  • Отидете в библиотеката с игри.
  • Намерете Ghost Recon на Tom Clancy: Wildlands в списъка.
  • Щракнете с десния бутон върху него и отворете „Свойства“.
  • Отидете на раздела „Локални файлове“.
  • Кликнете върху опцията "Проверете целостта на файловете на играта ...".
  • Изчакайте процеса да приключи и рестартирайте играта.

Ако Dbdata.dll наистина липсваше в папката на играта, тогава горните два процеса трябва да оправят ситуацията. Също така препоръчваме веднага след преинсталиране или проверка на целостта на файловете, да добавите библиотеката Dbdata.dll към изключенията от антивируса, тъй като е възможно той преди това да я е изтрил по една или друга причина.

Инсталирайте DirectX

Ако все още изпитвате грешката „Unable to load library dbdata.dll“ в Ghost Recon на Tom Clancy: Wildlands, тогава последното нещо, което можем да препоръчаме, е да инсталирате библиотеки DirectX от папката Redist, която най-вероятно ще се намира в основната папка на играта, Някои потребители твърдят, че инсталирането на DirectX им помогнало да се освободят от възникващата грешка.

Надяваме се, че сте разбрали как да поправите грешката с файла Dbdata.dll и вече се хвърлихте в Ghost Recon: Wildlands на Том Кланси.

Интересни Статии