Как да коригирам Steam Error 53?

В днешната статия ще разгледаме грешка 53 на Steam. Така че, както всички знаем, Steam е изключително стабилна услуга, поне в повечето случаи. Независимо от това, по време на използването му тук и там може да срещнете проблеми, неизправности и грешки. Steam error 53 възниква, когато се опитвате да стартирате игра от вашата библиотека, особено ако тази игра изисква инсталирането на наскоро пусната актуализация. В допълнение към самия код, към грешката е приложено следното съобщение:

Паровите сървъри са твърде заети, за да обработят вашата заявка за *****. Код на грешката (53)

Разбира се, причината за грешка 53 в Steam може да бъде и екстремното натоварване на сървърите на Valve, особено за игри като Counter Strike Global Offtack или Dota 2. Въпреки това, както показва дългосрочната практика, тази грешка може да възникне на компютрите на потребителите други причини.

Причините за това могат да бъдат много: грешка в операционната система, намеса на антивирусен софтуер или защитна стена (включително системната такава), изключително натоварен регион за изтегляне, повредени клиентски файлове на Steam и много други. Както можете да си представите, идентифицирането на причината за грешка 53 в Steam може да бъде изключително проблематично на моменти.

Въпреки това, в тази статия ще намерите редица решения, които теоретично са в състояние да премахнат грешка 53 на Steam. Повечето от тях са многократно проверявани от огромен брой потребители по целия свят. Искам също да кажа, че можете да ги използвате във всеки удобен за вас ред - няма значение.

Код за грешка в Steam 53: Решения

Рестартиране на паровия клиент

Клиентът Steam понякога може да започне да работи неправилно: браузърът на клиента спира да работи, не можете да отворите библиотеката с игри, всяко съдържание от сървърите не може да бъде изтеглено по неизвестна причина и т.н. Заслужава обаче да се отбележи, че това се случва изключително рядко. Може би грешка 53 в Steam е просто още една грешка в работата на клиента за разпространение на Valve, която може да бъде коригирана с обикновен рестарт на приложението.

Рестартиране на компютър

Струва си да се отбележи, че в операционната система може да се появи огромно разнообразие от всякакви грешки, грешки и други проблеми. Понякога, много рядко, нещо може да се обърка в системата, което ще се отрази на работата на клиента Steam. Може би грешка 53 в Steam възникна поради някакъв бъг в операционната система. Опитайте да рестартирате компютъра си, за да разберете дали той участва в тази грешка или не.

Преминаване към по-малко натоварен регион

Да предположим, че Steam грешка 53 се е случила поради твърде натоварени сървъри за вашия регион. Такъв проблем възниква от време на време и някои от нас трябва да променят региона, за да се заредят. Можете да го промените само за няколко секунди, така че нека да видим как да го направите. Направете следното:

  • отворен Steam;
  • щракнете върху бутона Steam в лентата с менюта;
  • изберете Настройки ;
  • отидете на раздела Изтегляния ;
  • Намерете падащото меню на региона за зареждане и променете вашия регион .

Струва си да се отбележи, че експериментите с областта на натоварване могат да се влачат, тъй като понякога е възможно да се намери повече или по-малко свободен регион само след три, четири или дори пет смени. Въпреки това, силно препоръчваме да опитате да промените около пет региона, за да проверите дали Steam error 53 е възникнала поради натоварени сървъри или не. Ако се промените и промените, но грешката все още стои - продължете напред.

Рестартирайте Wi-Fi рутер

Маршрутизаторът е изключително полезно нещо, което огромен брой интернет потребители имат в ежедневието и има много много от тях. Независимо от това, Wi-Fi рутер, ако остане твърде дълго в активна работа, може да започне да работи нестабилно, т.е. намаляване на скоростта на връзката, отрязване на свързани устройства от мрежата и много други. Препоръчваме ви да опитате да рестартирате рутера, ако има такъв, за да проверите участието му в Steam Error 53.

Деактивиране на антивирусен софтуер

Антивирусите са изключително полезни програми, които често защитават нашите системи от многобройни натрапници от недрата на Интернет. Независимо от това, антивирусите могат да създадат много проблеми на потребителите. Грешка 53 в Steam може да бъде просто един от тези проблеми. Може да се предположи, че антивирусът е блокирал от библиотеката някои Steam файлове или файлове за изтегляне за стартираната игра.

За да проверите участието на антивируса, опитайте да деактивирате този софтуер на вашия компютър. И няма значение кой антивирус използвате - system Defender или софтуер на трета страна. Windows Defender може лесно да бъде деактивиран в раздела Актуализации и сигурност в настройките на вашата система. С антивирус на трета страна той може да бъде различен - може дори да се наложи да бъде премахнат от системата, за да деактивира функционалността му. По един или друг начин се отървете от антивируса и проверете дали грешка 53 в Steam изчезва.

Деактивиране на защитната стена

Защитната стена е програма, която регулира мрежовите връзки на вашата система. Може би защитната стена, известна само по него причина, блокира връзката към Steam мрежата, в резултат на което е невъзможно да стартирате и актуализирате играта, от която се нуждаете. Опитайте да деактивирате защитната стена на Windows, за да видите дали грешката в Steam 53 се е появила поради нея.

Изключването на защитната стена на Windows е доста просто, особено в Windows 10:

  • щракнете двукратно върху иконата на Windows Defender в панела за стартиране на известията ;
  • отидете на раздела Защитна стена и мрежова сигурност ;
  • отидете в настройките на всеки тип мрежа и задайте плъзгача в изключено положение ;

След като защитната стена на Windows е деактивирана, опитайте да влезете в Steam и стартирайте нужната игра. Грешка 53 може да е поправена, но защитната стена рядко е виновник за такъв проблем.

Преинсталиране на Steam Client

Добре, ако нищо не ви помогне от горното, опитайте да инсталирате отново вашия Steam клиент. Има голяма вероятност някои клиентски файлове да са били повредени, в резултат на което на Steam се появява грешка 53. Опитайте да пуснете и други игри, за да проверите това. Ако се появи дори когато стартирате други игри, определено опитайте да я инсталирате отново.

Не забравяйте да почистите целия си компютър от Steam файлове, за да извършите чиста инсталация. Щом ново копие на клиента е на вашия компютър, опитайте се да стартирате играта, която ви трябва отново. Често преинсталирането помага в такива случаи, особено, както казахме, ако сте опитали всички горепосочени решения.

Интересни Статии