Как да коригирам Steam Error 324?

Steam Error 324 е един от тези проблеми, при които не можете да използвате повечето мрежови функции на този дигитален клиент за разпространение. Симптомите на тази грешка включват невъзможността да се използва главният екран на магазина, да се правят покупки, да се извършват операции на пазара и да се използват функциите на Общността. Единственото нещо, което ви остава е вашата Библиотека от игри, с която, интересното е, че можете да изтегляте игри.

Съобщението за грешка в Steam 324 ви предоставя следната информация:

Не може да се свърже със сървъра. Сървърът може да не работи или да нямате интернет връзка.

Проблемът е доста често срещан и огромен брой потребители на Steam страдат от него. Съгласете се, когато Steam не изпълнява основните си функции - това е доста разочароващо. В тази статия ще обсъдим методи, които биха могли да коригират ситуацията за много потребители в мрежата.

Как да коригирам Steam Error 324?

Използване на режим на голяма картина

Някои потребители твърдят, че когато в Steam възникне грешка 324, те могат да извършват някои мрежови операции чрез режим Big Picture. Така че, ако сте планирали спешна покупка или продажба на Marketplace, тогава можете да опитате бизнес с Big Picture.

Рестартиране на паровия клиент

Най-очевидното решение за проблеми с Steam клиента е просто да го рестартирате. Да, просто така. Понякога проблемите в Steam се решават, като просто го изключите и включите. Грешка 324 в Steam също не е изключение от случая и може би този метод ще стане решаващ.

Сканиране на вируси

Класическа версия на действието, но въпреки това доста очаквано. Вирусите могат да проникнат във вашия компютър и по някакъв начин да започнат да блокират мрежовата връзка за Steam. Това рядко се случва, но се случва. Сканирайте компютъра си с помощта на антивирусен скенер. Откритите злонамерени елементи трябва да бъдат премахнати и след това проверени за грешка 324 в Steam .

Обществени DNS сървъри

Издаването на публични DNS адреси е най-ефективният метод в нашата ситуация. Трябва да се отбележи, че грешката 324 в Steam е същата като другите номерирани грешки, които показват проблеми със сървъра или мрежовата връзка на потребителя. Именно поради тази функция всички статии за тези грешки са толкова сходни помежду си.

Така че, за да настроите обществени DNS сървъри, направете следното:

 • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и отидете на „Контролен панел“ .
 • След това отидете в „Център за мрежа и споделяне“.
 • Намерете вашата интернет връзка и изберете нейните „Свойства“ .
 • След това намерете компонента „Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)“ и изберете неговите „Properties“ .
 • Поставете отметка в квадратчето „Използвайте следните адреси на DNS сървъра“ .
 • Задайте следните параметри:

  8.8.8.8. за предпочитания DNS сървър и 8.8.4.4. за алтернатива.

 • Потвърдете промените и проверете за грешка 324 в Steam .

Деактивиране на прокси

Ако имате възможност да включите прокси сървър в настройките на локалната мрежа, тогава за да разрешите проблема с грешка 324 на Steam, можете да опитате да го деактивирате. Този метод вече се е доказал сред много потребители и може да се приложи към всяка грешка в Steam с мрежово отклонение. Така че направете следното:

 • Натиснете Win + R и напишете inetcpl.cpl
 • Отидете на раздела „Връзки“ .
 • Премахнете отметката от „Използване на прокси сървър за локални връзки ...“
 • Приложете промените и рестартирайте компютъра.

Агресивна защитна стена

Понякога вашата защитна стена може да блокира някои мрежови връзки, в които Steam лесно би могъл да влезе. Затова трябва да проверите възможността вашият Steam да е блокиран. Следвайте правилата на защитната стена на Windows, задълбочете се в настройките и вижте дали той е направил нещо с вашия Steam.

Проблеми със Steam

Ако нищо от това не помогна, може би Steam просто изпитва проблеми със сървъра в момента. Понякога в Steam DDoS атаките на различни хакери се сриват. Също така на всеки три пъти в годината могат да се извършват продажби, по време на които сървърът понякога не може да издържи натоварването. Именно поради тези събития можете да видите грешката 324 на Steam. Обикновено тази ситуация се разрешава след максимум 2-3 часа. В този случай не можете да направите нищо, защото проблемът не е от ваша страна. Просто изчакайте малко и проверете отново за грешка 324 на Steam . Ако грешката все още е в дневния ви ред, най-вероятно проблемът е от страната на вашия доставчик. Свържете се с него, кажете му за проблема и той определено ще ви помогне в ситуацията.

Интересни Статии