Как да коригирам Steam Error 159?

Ето още една статия, в която ще анализираме следващия проблем под формата на грешка 159 на Steam. Вече сте се сблъскали с него, което е очевидно, тъй като сега не бихте прочели тази статия. Въпреки това, за начало, нека преодолеем самата грешка.

В повечето случаи грешка 159 в Steam се появява в момента, в който се опитвате да платите за покупката си в услугата, докато се опитвате да попълнете портфейла си или извършите някакво действие на търговския етаж. Като цяло грешка 159 в Steam очевидно е свързана с процеса на парична транзакция.

Когато дадена услуга не изпълнява най-важната си функция, т.е. магазин за дигитална дистрибуция, тогава това е причината за притеснения. Има две причини за появата на 159 в Steam: проблем с връзката на потребителя и проблеми от страната на самия Steam.

Сега, когато разбрахме повече или по-малко ситуацията, нека да разгледаме какво можете да направите за грешката 159 на Steam и можете да направите доста. Нека започнем, както винаги, с най-простите методи.

Методи за разрешаване на Steam Грешка 159

Проверете мрежовата свързаност

Така че, както винаги при подобни грешки - проверете състоянието на вашата връзка. Винаги първо проверявайте връзката с интернет. Тествайте го на уеб сайта SpeedTest, тъй като е възможно скоростта на връзката ви да е спаднала драстично, поради което клиентът Steam не може да установи стабилна връзка.

Сканирайте компютъра си за вируси

Вирусите са доста сериозна заплаха за операционната система. Някои от вирусите имат за задача да блокират някои мрежови връзки. Проверете системата си с антивирусна програма. Ако скенерът открие нещо подозрително, премахнете заплахата. След това отново опитайте да попълвате, купувате или продавате на Marketplace, за да проверите за наличие на грешка 159 в Steam.

Деактивиране на защитната стена на Windows

Защитната стена е отлична система за сигурност за операционната система Windows. Въпреки това, понякога защитната стена може да бъде твърде удобна за OS и тя започва да блокира неща, които наистина ви трябват. Едно от тези неща може да бъде само Steam, или по-скоро връзката, която създава. Защо реши да го блокира? Кой знае, отнема много време, за да разберем, а това е още по-малко темата на тази статия. Прекопайте настройките на вашата Firewall, вижте дали има правила за блокиране на Steam. Ако има, премахнете ги или добавете Steam в списъка с изключения на защитната стена.

Работа през режим Big Picture

Нека откровено признаем - режимът Big Picture в Steam използва сравнително малък брой потребители. Но сега няма да обсъждаме плюсовете и минусите на този режим. Този режим може да ви помогне в текущата ситуация с грешка 159 в Steam. Работата е там, че има един малък съвет от потребителите относно факта, че тази грешка може да бъде заобиколена в режим Big Picture. Това абсолютно не е доказан метод, но можете да го опитате, поне чисто за забавление.

очакване

Това може да се счита за повече съвети, отколкото решение на Steam Error 159. Понякога Steam сървърите могат да „легнат“ по време на взаимодействие с голям брой потребители, т.е. сървърите просто не можеха да понесат натоварването върху себе си. Това явление се среща доста често по време на различни продажби, които се провеждат през лятото, есента и зимата. Затова разгледайте бързо календара и проверете дали продажбата в момента е в разгара си в услугата. Ако е така, тогава най-вероятно просто трябва да изчакате и всичко ще се върне към нормалното.

Обществено DNS таксуване

Следващият метод е едно от онези решения, които помагат на повечето потребители с проблема с грешка 159 в Steam. Вместо автоматично получаване на DNS адреси, ще трябва да зададете публични адреси, а в нашия случай това ще са Google адреси.

За целта направете следното:

 • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Контролен панел“.
 • Влезте в Центъра за мрежи и споделяне.
 • Изберете вашата интернет връзка.
 • След това преминете през „Properties - Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) - Properties“.
 • Поставете отметка в квадратчето „Използване на следните адреси на DNS сървъра“ и задайте следните стойности:
  • Предпочитан DNS сървър: 8.8.8.8.
  • Алтернативен DNS сървър: 8.8.4.4.

След като зададете публични DNS адреси, проверете за Steam Error 159.

Деактивиране на прокси сървър за локални връзки

Друг начин, заедно с предишния по отношение на ефективността, помогна на огромен брой потребители с 159 грешка в Steam. Този път ще трябва да се задълбочите малко в настройките на вашия Интернет и да деактивирате прокси сървъра за локални връзки. Направете следното:

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и напишете inetcpl.cpl .
 • Отидете на раздела „Връзки“.
 • Щракнете върху бутона „Настройки на мрежата“, който се намира под елемента „Конфигуриране на LAN настройки“.
 • В елемента „Прокси сървър“ премахнете отметката от опцията „Използване на прокси сървър за локални връзки (не е приложимо за комутируеми или VPN връзки)“
 • След това щракнете върху „OK“ и „Apply“.
 • Рестартирайте системата си.

След като промените настройките, опитайте операцията отново и проверете за грешка 159 на Steam.

Промяна на файла с хостове

Последният в този списък ще бъде начинът, който стои заедно с предходните два по отношение на полезността. В крайна сметка тази статия излезе малко като салата от различни решения за грешка 159 в Steam. В този метод ще трябва да промените малко файла Hosts . Като цяло направете следното:

 • Следвайте пътя C: \ Windows \ System32 \ Drivers \ и намерете файла Hosts в тази директория.
 • Отворете го с Notepad.
 • Изтрийте всички записи под ред №1 :: localhost .
 • Рестартирайте компютъра си.

Наистина искам да повярвам, че тази статия успя да ви помогне и вече сте направили същата покупка, която беше прекъсната от грешка 159 на Steam.

Интересни Статии