Как да коригирам Steam Error 130?

В тази статия ще анализираме следващата номерирана грешка в услугата за дигитална дистрибуция на Steam - 130. Бих искал веднага да отбележа, че тази грешка се решава невероятно просто и това е само по един начин, което помага в 99, 9% от случаите.

Преди да преминем към решаването на проблема, нека да насочим вниманието си към текста, който ви е предоставен на екрана с грешки:

Код на грешката: 130

Неуспешно зареждане на уеб страница (неизвестна грешка)

Както при подобни грешки, Steam error 130 блокира достъпа ви до функциите на Store и Community. Единственото, което можете да направите, е да използвате Библиотеката си с игри и дори да ги изтеглите. Като цяло от казаното става ясно, че нещо пречи на връзката, което ще разберем малко по-нататък.

И така, сега да преминем директно към решението на Steam error 130. За да поправите това объркване, ще трябва леко да промените настройките на вашия Интернет, а именно да премахнете прокси сървъра за локални връзки. Като цяло направете следното:

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и напишете inetcpl.cpl.
 • Ще видите прозорец с името „Свойства: Интернет“. Отидете на раздела „Връзки“.
 • Кликнете върху бутона „Настройки на мрежата“, който ще бъде разположен в секцията „Настройки на LAN“.
 • Премахнете отметката от опцията „Използване на прокси сървър за локални връзки (не е приложимо за комутирани или VPN връзки)“.
 • След това щракнете върху „OK“ и „Apply“.
 • И накрая, рестартирайте компютъра си.

След като компютърът ви се стартира напълно, въведете отново клиента и проверете за грешка. Както бе споменато по-горе, проблемът ще трябва да изчезне с доста голяма вероятност.

Ако обаче това не се е случило, тогава нещо друго може да стои зад проблема под формата на грешка в Steam. Ето кратък списък от съвети, които можете да направите в този случай:

 • Проверете настройките за интернет връзка. Възможно е те да са били променени, което доведе до появата на грешка. Също така проверете скоростта на връзката си в момента. При доста ниска скорост на връзката може да се наблюдава грешка 130.
 • Възможно е вирусът да блокира вируса, който е влязъл във вашия компютър. Проверете вашата система с повече или по-малко поносим антивирус, дори безплатен. Ако откриете нещо подозрително със скенер, изтрийте го. След това се върнете в Steam и проверете дали проблемът е отстранен.
 • Вероятно е също, че в момента Steam среща малки затруднения в работата на сървърите. Например, това може да се случи под притока на огромен брой заявки за обслужване. Също така, доста рядко DDoS атаките се случват на сървъра, което води до невъзможността да се използва мрежовият аспект на Steam клиента. Ако причината е тази, тогава просто изчакайте няколко три часа и всичко трябва да се върне към нормалното.
 • Уверете се, че нищо не пречи на Steam клиента, например, изтегляне на торент клиент или нещо подобно, което може да заеме вашия канал. Ако имате доста бавна връзка, тогава е по-добре да правите всичко на свой ред, а не да пръскате.
 • Ако все още имате проблеми с тази грешка, тогава е най-добре да се свържете с вашия доставчик с този проблем, тъй като най-вероятно е той да има трудности.

Интересни Статии