Как да коригирам Steam Error 106?

Днес ще разгледаме още една номерирана грешка в услугата за разпространение на Steam, която ви пречи да използвате повечето предимства, представени им. Обмисляме, че ще бъдем грешка 106 на Steam.

И така, какви проблеми възникват с появата на грешка 106 в Steam от потребител? Подобно на много други грешки в номерирането с мрежово отклонение, и тази отрязва достъпа ви до почти всички функции, свързани с мрежова връзка. Тоест не можете да използвате магазина, общността, пазара, да преглеждате потребителски профили (включително вашите собствени) и да правите покупки в услугата. Като цяло губите, можете да кажете, всичко.

В съобщението за грешка Steam ви уведомява за следния инцидент:

Не може да се свърже със сървъра. Сървърът може да не работи или да нямате интернет връзка.

Този проблем е широко разпространен и методите за решаването му са само цял куп. В тази статия ще ви предоставим сбор от тези методи, в които със сигурност ще намерите такъв, който работи лично за вас.

Също така си струва да посочите още няколко точки, преди да започнем. Първо, всички тези методи са изпробвани от много потребители от цялата мрежа, така че не можете да се притеснявате за тяхната ефективност. Второ, същите методи могат да се прилагат и за други грешки, които имат проблем с мрежовото отклонение.

Започваме от най-простите методи и завършваме с малко по-сложно, всъщност, както винаги. Общо ще има седем метода, което е много.

Как да поправим Steam Error -106?

Рестартиране на паровия клиент

Най-често срещаният начин за разрешаване на тази ситуация с грешка 106 в Steam е да рестартирате клиента на тази услуга. Най-вероятно, когато видяхте този проблем на екрана си, веднага отидохте да сърфирате в Интернет за решения. Но можете да опитате да разрешите грешката, като просто рестартирате Steam. Опитайте това и вижте дали Steam 106 е поправен. Подобни неизправности на приложението Steam се срещат доста често.

Рестартиране на компютър

Друг метод, който изглежда е в полезрението, но вие някак си не смеехте да го изпълните. Както при Steam, в операционната система могат да възникнат случайни сривове, които създават подобни проблеми. Те се третират просто като рестартират системата или приложението. Опитайте да рестартирате системата си и да видите дали сривът, който е причинил Steam грешка 106, е отстранен.

Конфигурирайте защитната стена на Windows

Защитната стена на вашия компютър е доста важна програма за защита на мрежата на операционната система. Ако например го изключите напълно, тогава няма да се превърнете в проблеми в бъдеще. Няма да навлизаме в принципите на защитната стена, но накратко ще посочим, че тя може да следи всички мрежови връзки, които минават през вашия компютър и да ги филтрира, ако е необходимо. Така вашата защитна стена може да блокира мрежовата връзка за клиента, в този случай на Steam възникна грешка 106. Ако е така, ще трябва да разгледате добре настройките на защитната стена на Windows. Вашата цел е да проверите правилата за входящи връзки и да се уверите, че те са разрешени за Steam. За целта направете следното:

 • Отидете на контролния панел и отидете на защитната стена на Windows.
 • След това изберете „Разширени опции“ от левия прозорец на прозореца.
 • След това отидете на „Правила за входящи връзки“ .
 • Намерете правила, свързани с услугата Steam.
 • Ако намерите някакви правила със стойността „Enabled - No“, щракнете с десния бутон върху тях и изберете „Enable rule“ .
 • След като коригирате настройките, рестартирайте системата си.

Ако целият проблем с грешка 106 в Steam е бил във вашата защитна стена на Windows, тогава проблемът трябва да бъде решен.

Преминаване към обществени DNS сървъри

Промяната на настройката за получаване на DNS адрес може да реши проблема ви. Вместо автоматично получаване на DNS, можете да вземете обществени DNS сървъри за себе си. В нашия случай ще използваме обществени сървъри от Google. Като цяло направете следното:

 • Отидете на Контролния панел и отидете в Центъра за мрежи и споделяне.
 • Изберете вашата интернет връзка.
 • Преминете през "Свойства - Интернет протокол версия 4 ... - Свойства . "
 • Активирайте опцията „Използвайте следните адреси на DNS сървъра“.
 • След това задайте тези параметри:
  • Предпочитан DNS сървър: 8.8.8.8.
  • Алтернативен DNS сървър: 8.8.4.4.
 • Приложете промените и проверете за грешка 106 на Steam.

Деактивиране на прокси сървър за локални връзки

Използването на прокси сървър за локални връзки може да доведе до проблеми като грешка 106 в Steam . Ето защо ще направим всичко да работи без посредници, тоест да деактивираме прокси сървъра за локални връзки. За целта направете следното:

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + R, за да извикате помощната програма Run .
 • Въведете inetcpl.cpl и щракнете върху „OK“.
 • Отидете на раздела „Връзки“
 • Кликнете върху бутона „Настройки на мрежата“ до „Конфигуриране на LAN настройки“ .
 • Премахнете отметката от опцията за използване на прокси сървър.
 • Приложете промените и рестартирайте системата си.

Редактиране на файла с хостове

Файлът Hosts съдържа доста важни записи под формата на имена на домейни, които се превеждат в мрежовите адреси на хостовете, преди да имат достъп до DNS. Просто някои от записите в този файл могат да причинят проблеми с мрежовата връзка и грешка 106 в Steam . За да коригирате нещата, трябва да изчистите файла Hosts, така да се каже. За целта направете следното:

 • Следвайте пътя C: \ Windows \ System32 \ драйвери \ и т.н. \
 • Отворете файла Hosts с всеки текстов редактор. Най-лесният начин да го отворите е с обикновен Бележник.
 • Във файла Hosts ще видите реда :: 1 localhost . Изтрийте всички останали домейни, които намерите под този ред. Не се притеснявайте, тъй като тези промени няма да повлияят на цялостната производителност и стабилност на вашата операционна система.
 • Запазете промените и рестартирайте компютъра.

Просто изчакване

Понякога грешка 106 в Steam не може да бъде коригирана от нищо, тъй като проблемът не е на ваша страна. Паровите сървъри могат да изпитат проблеми в работата си поради големия приток на хора. В този случай не можете да направите нищо. Всичко, което трябва да направите в случаи на затруднения от страна на Steam, е само да изчакате разрешаването на ситуацията.

Разговор с вашия доставчик

Ако никой от горните методи не ви помогне да разрешите грешка в Steam 106, това очевидно показва проблеми, които са от страната на вашия доставчик. Свържете се с него и обяснете ситуацията, която ще срещнете.

Интересни Статии