Как да коригирам грешка 0x89231806 в отборния чат на Xbox?

Грешка 0x89231806 може да възникне при използване на приложението Xbox в операционната система Windows 10 . Този проблем възниква, когато се опитате да използвате екипния чат. Съобщението за грешка гласи следното:

Мрежови настройки Блокиране на екипния чат [0x89231806]

Проучванията показват, че потребителите на Xbox live и Xbox One изпитват този проблем най-често. Както можете да видите от съобщението за грешка, проблемът е в настройките на мрежовата връзка .

Решения за грешка 0x89231806

Метод №1

Намерете приложението Xbox Beta в магазина на Microsoft и го изтеглете. След като изтеглите, отидете на "Настройки" . Отворете раздела „Мрежа“ . Когато проверявате настройките, най-вероятно ще попаднете на грешка със съобщение за този проблем с мрежовия протокол на Teredo.

След това се уверете, че IPv6 е активиран на вашата мрежова карта. В повечето случаи той е изключен, но ще ви е необходим за Team Chat и да се отървете от грешка 0x89231806.

За да активирате IPv6, просто щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Мрежови връзки“ . Сега изберете вашата мрежа и изберете „Properties“ чрез десния бутон на мишката. Спуснете се малко и вижте дали IPv6 е активиран .

След като тези две точки са завършени, опитайте да влезете в Team Chat. Ако все пак получите грешка, преминете към следващата стъпка.

Метод №2

Може да получите грешка 0X89231806, ако защитната стена на Windows е изключена. IPv6 използва защитната стена на Windows за създаване на връзка и деактивирането й може да доведе до проблеми с връзката. Ще трябва да се уверите в две неща: защитната стена е конфигурирана да се стартира автоматично; Настройката на защитната стена се извършва правилно.

За да проверите дали защитната стена работи правилно, трябва да намерите Services.msc . След отваряне на този файл, намерете „Защитна стена на Windows“ в неговия списък и се уверете, че типът му за стартиране е зададен на „Автоматично“ . Ако е „Disabled“, просто щракнете двукратно върху него и ще стане „Automatic“ .

След като сте се уверили, че защитната стена работи, ще трябва да се уверите, че тя е конфигурирана правилно, за да установи добра връзка.

Отидете на защитната стена и изберете "Разширени настройки" -> "Действия" -> "Свойства" от левия панел . Уверете се, че защитната стена е включена за „Профил на домейн“, „Частен профил“ и „Публичен профил“ . Входящите връзки трябва да бъдат блокирани, а изходящите - разрешени .

Ако сте променили поне нещо в горните настройки, рестартирайте компютъра си и вижте дали бихте могли да се отървете от грешка 0X89231806 в Xbox.

След като проверите IPv6 и конфигурирате защитната стена, трябва да се уверите, че протоколът Teredo работи с Microsoft . За да направите това, щракнете с десния бутон върху "Старт" или натиснете клавишната комбинация Win + X и изберете "Команден ред (Администратор)" . В командния ред напишете състоянието на командата netsh интерфейс teredo show състояние. Сега се уверете, че колоната „Тип“ съдържа клиент, а името на сървъра е win10.ipv6.microsoft.com. Също така в графата "Държава" трябва да бъде написано Квалифицирано.

Интересни Статии