Как да коригира xlive.dll грешки?

Към днешна дата почти всички игри са изоставили платформата GFWL или Games for Windows Live . Преди това тази услуга служи като магазин за компютърни игри, регистрира ги и т.н. Като цяло това не беше най-успешното копие на Steam . Сигурно е да се каже, че повечето играчи бяха облекчени, когато най-накрая спря да функционира. Някои игри все още са на платформата GFWL . Понякога тези много грешки, базирани на xlive.dll, могат да възникнат при тях.

И така, каква е ролята на файла xlive.dll ? Този файл е библиотека за услуги и участва в регистрацията на акаунти за игри за свързването им с магазина на GFWL .

Какво причинява грешки, свързани с xlive.dll?

Разбира се, тези грешки ще се появят, ако инсталирате игра, която трябва да е във връзка с GFWL . Въпреки това, инсталаторът, заедно с играта, може да не е бил; може да се повреди или остаряла версия. Без тази помощна програма, разбира се, играта няма да работи и следователно ще получите различни грешки, свързани с отсъствието на библиотеката xlive.dll .

Как да се отървете от тези грешки?

Най-логичното действие е да вземете и изтеглите официалната дистрибуция от уебсайта на Microsoft . Ето линк към него.

Друг начин е по-екстремен, но може да работи. Всичко, което е необходимо, е да изтеглите самия файл и да го поставите в системната папка C: \ Windows \ System32 или C: \ Windows \ SysWOW64 . Ето линк към отделен файл. След като бъде изтеглен, той ще трябва да бъде регистриран в системата. Натискаме Win + R и въвеждаме regsvr32 xlive.dll . След това рестартираме компютъра.

Интересни Статии