Как да коригира uplay_r1_loader64.dll грешка?

Когато стартирате друга игра, създадена от Ubisoft, може да срещнете грешка в библиотеката uplay_r1_loader64.dll. Най-често тази грешка може да се види при стартиране на пиратската версия на играта Far Cry 4. В съобщението за грешка можете да видите следната информация:

Програмата не може да бъде стартирана, защото uplay_r1_loader.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Библиотеката uplay_r1_loader64.dll е важен компонент за стартиране на Ubisoft игри, което е необходимо за взаимодействие с клиента на Uplay, което е съвсем разбираемо от името на файла. Има съвсем логични причини за тази грешка:

  • файлът е преместен в антивирусна карантина, което често се случва при използване на нелицензирана версия на библиотеката uplay_r1_loader64.dll;
  • файлът е повреден при инсталиране на играта или вече директно в операционната система;
  • файлът uplay_r1_loader64.dll беше пропуснат по време на инсталирането / изтеглянето на играта, т.е. тя просто не е там, както всъщност показва съобщението за грешка.

В тази статия ще разгледаме как бързо и лесно да се отървем от грешката "липсва uplay_r1_loader.dll ".

Отърваваме се от грешката с файла uplay_r1_loader.dll

Така че, на първо място, трябва да сте сигурни, че библиотеката uplay_r1_loader.dll не е изолирана в карантината на вашия антивирус. Често това се случва с пиратски копия на игри или приложения. Какво по същество би могло да се случи: стартирахте играта, антивирусът забеляза, че подозрителният файл uplay_r1_loader.dll участва в изпълнението на програмата и след това, от съображения за сигурност, го изолира в карантинната си зона.

Заслужава обаче да се отбележи, че подобна ситуация би могла да възникне дори при използване на лицензирано копие на играта. Антивирусите са невероятно полезен софтуер, но далеч не са перфектни. Отидете на антивирусна карантина и проверете дали файлът uplay_r1_loader.dll е там. Ако той е там, след това го върнете на мястото му в основната папка на стартираната игра, след което добавете този файл към изключенията на антивирусното сканиране, за да нямате постоянно този проблем.

Ако сте убедени, че файлът uplay_r1_loader.dll не е в карантината на вашия антивирус, тогава вероятно е: той е бил изтрит от антивируса, повреден поради някакъв вид експозиция в системата или дори не е инсталиран. Във всички тези случаи ще трябва да преинсталирате играта или да проверите целостта на нейните файлове, ако тя е лицензирана и се намира в библиотеките на един от клиентите за разпространение на компютърни игри, например, Steam, GOG и т.н. Не забравяйте да деактивирате антивируса по време на целия процес. След преинсталиране - или зареждане на повредените файлове чрез клиента, от който се нуждаете - грешката uplay_r1_loader.dll трябва да изчезне.

Ако обаче тази грешка все още ви притеснява, тогава можете да продължите малко по друг начин. Силно обезкуражаваме следния метод, но ако нищо не се получи за вас, тогава защо да не го опитате. Така че, опитайте да изтеглите uplay_r1_loader.dll от някакъв източник, например друга версия на вашата игра или уеб ресурс, и след това да го поставите в папката на играта. Шансът за работа е изключително малък, но си струва да опитате.

Интересни Статии