Как да коригира статус_device_power_failure грешка в Windows 10?

В днешната ни статия ще разгледаме грешката status_device_power_failure, която можете да забележите в свойствата на оборудването, работещо на операционна система Windows 10. Заслужава да се отбележи, че този проблем е много често срещан в "топ десет", но той може да бъде напълно решен с помощта на някои методи, които ще разгледаме малко по-ниско.

Ние коригираме грешката status_device_power_failure в Windows 10

Разбира се, че сте намерили грешката status_device_power_failure в момента, в който се опитате да разберете причината за неизправността на необходимото оборудване в диспечера на устройства. Въпреки това, въпреки причината, можете да опитате да възстановите правилната работа на необходимото устройство, като използвате редица някои решения.

Решение №1 Инсталиране на чакащи актуализации за Windows 10

Възможно е това или онова устройство да е престанало да функционира нормално или първоначално не е функционирало правилно поради факта, че липсва някаква важна актуализация във вашата операционна система. Трябва да отидете на Windows Update и да се уверите, че нямате чакащи актуализации. За да направите това, трябва да направите следното:

  • Натиснете Windows + S ;
  • Въведете „Проверка за актуализации“ и натиснете Enter.
  • Кликнете върху бутона „Проверете за актуализации“.

Ако бъдат открити нови или деинсталирани актуализации, те ще бъдат изтеглени и инсталирани. След като инсталационният процес приключи, рестартирайте компютъра си и проверете за грешката status_device_power_failure в Device Manager.

Решение №2: Актуализиране на драйвер за проблемно устройство

Нека се опитаме да се отървем от грешката status_device_power_failure, като актуализираме драйвера за необходимото оборудване. Кой знае, може би работата му ще бъде възстановена с помощта на новата версия на драйвера. Въпреки това, често точно това решава проблема. Можете да актуализирате драйвера директно в диспечер на устройства: намерете желаното устройство в списъка, щракнете с десния бутон върху него и изберете "Актуализиране на драйвер". След това изберете автоматично търсене, за да се опитате да намерите нов драйвер в Интернет. Ако драйверът бъде намерен, той ще бъде инсталиран. След това се върнете към свойствата на устройството и проверете за състоянието_device_power_failure грешка.

Решение №3 Преинсталиране на драйвера на устройството

Нека сега се опитаме да се отървем от грешката status_device_power_failure по малко по-различен начин: ще трябва да инсталирате напълно драйвера за проблемното оборудване. Можете да извършите това действие, като използвате същата функционалност на диспечера на устройства. Отидете до Диспечер на устройства и намерете необходимия ви хардуер, след това щракнете с десния бутон върху него и изберете "Изтриване на устройството". След като премахнете драйвера за устройството, рестартирайте компютъра. След като влезете отново, драйверът ще бъде автоматично инсталиран автоматично чрез самия Windows 10. Проверете работоспособността на устройството и грешката в състоянието_device_power_failure.

Интересни Статии