Как да коригира RH-01 грешка в Google Play?

RH-01 е друга грешка, която сполетя потребителите, когато се опитват да изтеглят или актуализират приложение в Google Play. Както някои експерти по операционната система Android изтъкват, тази грешка може да възникне поради лошо изпълнен потребителски фърмуер, случайни неизправности в системата, неправилни настройки за дата и час и проблеми с различни услуги на Google.

Съобщението за грешка RH-01 съдържа следната информация:

Грешка при извличане на данни от сървъра: [RH-01]

Виждайки това съобщение, потребителите веднага започват да издават силна дума в посока на същите тези сървъри на Google. Тази грешка обаче често сигнализира точно за проблеми със самото устройство на потребителя. Сега се опитваме да отстраним тези проблеми, за да се освободим от грешката RH-01 и да възстановим функционалността на Google Play.

Поправете грешка RH-01 в Google Play

Рестартиране на устройството

Възможно е в системата на Android да е имало просто един провал. Опитайте да рестартирате устройството си и след това опитайте отново да изтеглите или актуализирате нещо в Google Play. Рядко помага, но някои потребители все пак успяха да отстранят проблема с този класически метод.

Задайте час и дата

Ако наскоро променихте датата, часа или часовата зона на устройството си с Android, тогава това действие можеше да причини грешката RH-01 в Google Play. За да установите правилната връзка със сървърите на Google, на вашия смартфон или таблет трябва да бъдат зададени правилната дата, час и часова зона според вашето местоположение.

Отидете в настройките на вашето Android устройство След това отидете на секцията Дата и час. Задайте необходимата дата, час и часова зона и след това проверете за грешка RH-01 в Google Play. Ако тя все още се появява, можете да опитате да използвате настройките за настройка на дата, час и часова зона според мрежата.

Изчистване на кеша и данните на Google Play и Google Play Services

Възможно е грешката RH-01 да е била причинена от неправилна работа на самото приложение на Google Play или неговите услуги. Сега ще се опитаме да изчистим данните и кеша на тези системни елементи:

  • Отворете Настройки.
  • Отворете „Приложения“ (на някои устройства това може да е мениджърът на приложения или дори диспечерът)
  • След това намерете Google Play и кликнете върху нея.
  • Щракнете върху „Съхранение“ и след това кликнете върху „Изтриване на данни“ и „Изчистване на кеша“.
  • Следвайте същите стъпки за Google Play Services.

Стартирайте Google Play отново и опитайте да инсталирате / актуализирате нещо. Ако все още виждате грешка RH-01 на дисплея, тогава нека продължим.

Повторно добавяне на акаунт в Google

Ако грешката RH-01 се появи в Google Play, изтриването на акаунта ви в Google и след това повторното добавяне помага много. Така че, за да завършите надстройката на вашия Goolge акаунт, направете следното:

  • Отворете отново Настройки.
  • Отидете на акаунти.
  • Изберете профила си в Google.
  • Натиснете бутона на менюто на устройството и изберете „Изтриване на акаунта“ (на някои устройства кликнете върху иконата „•••“ в горния десен ъгъл на екрана).
  • След това добавете отново своя акаунт в Google в секцията Профили.

Отидете отново в Google Play и проверете за проблема. Надяваме се, че един от следните методи ви е помогнал да разрешите тази грешка RH-01.

Интересни Статии