Как да коригира грешката "Неуспешно зареждане на steamui.dll" на Steam?

Грешката „Неуспешно зареждане на steamui.dll“ може да се появи съвсем внезапно по време на следващата инсталация или актуализация на клиента на дистрибутор на дистрибуция Steam. От съобщението за грешка става ясно, че клиентът не е могъл да зареди библиотеката, която отговаря за потребителския интерфейс.

Защо това се случва? Е, има много причини, които са невероятно трудни за определяне. Но е много по-лесно просто да преминем през списъка с потенциални решения, отколкото ние всъщност ще направим.

Ние коригираме грешката "Неуспешно зареждане на steamui.dll"

Метод №1 Инсталиране на Steam през безопасен режим

Преди да пристъпим към внедряването на повече "технически" методи, можете да опитате да стартирате системата си в безопасен режим (с мрежови драйвери) и да актуализирате Steam по този начин.

Така че, за да преминете в безопасен режим, трябва да започнете да рестартирате компютъра едновременно с натиснат бутон Shift . След това трябва да видите редица определени опции, но се нуждаете само от „Диагностика“.

След като изберете Diagnostics, тогава ще трябва да преминете към "Advanced Settings". Ще видите куп други елементи, в които трябва да изберете "Опции за изтегляне".

Е, стигнахме до правилното място, което съдържа различни опции за зареждане на операционната система. Трябва да изберете "Безопасен режим с зареждане на мрежови драйвери", т.е. натиснете бутона F5 .

Стартирайте компютъра си в безопасен режим с наличните мрежови драйвери, опитайте да инсталирате или актуализирате Steam. Ако нещо във вашата система пречи на актуализирането на Steam клиента, сега хоризонтът трябва да е ясен и всичко ще бъде настроено както трябва.

Ако няма промени и грешката "Failed to load steamui.dll" все още присъства на място, тогава нека продължим.

Метод №2 Игнорирайте съобщения за грешки

Сблъскваме се с доста странен метод за разрешаване на грешката "Неуспешно зареждане steamui.dll" и това е, че просто ... игнорирате това съобщение.

 • Пуснете steam.exe и изчакайте да се появи грешката.
 • Щом се появи съобщението, не затваряйте прозореца и не щракнете върху OK. Кликнете два пъти върху steam.exe.

Ако подобен трик работи и актуализацията на Steam приключи, след това затворете прозореца с грешката.

Метод №3 Използване на преки пътища

Този метод включва използване на пряк път. И така, отидете в директорията, в която се намира вашата Steam. Намерете изпълнителния файл на Steam, щракнете с десния бутон върху него, изберете Create → пряк път .

След това щракнете с десния бутон върху пряк път steam.exe и изберете „Properties“. След това отидете на раздела „Пряк път“. Имате нужда от линия, наречена "Обект". Добавете -clientbeta client_candidate в края на реда. Трябва да излезе нещо като „C: \ Program Files (x86) \ Steam \ Steam.exe“ -clientbeta client_candidate .

След приключване на желаното действие, запазете промените за пряк път steam.exe и затворете прозореца Свойства. Ако сте направили всичко правилно, използвайки прекия път, най-накрая можете да стартирате Steam и това ще извърши необходимата актуализация.

Метод №4 Изтриване на бета файл

Ако никой от горните файлове не ви помогне, можете да опитате да изтриете или модифицирате някои Steam файлове. Отидете в директорията на вашия Steam клиент и намерете папката „Packages“.

Отидете в тази папка и опитайте да намерите файла, наречен „Бета“. Изтрийте този файл и рестартирайте компютъра. След това опитайте да отворите Steam. Той ще изтегли някои данни за себе си, след което ще функционира нормално.

Метод №5 Актуализиране на парови файлове и папки

Ако изтриването на Beta файла не работи за вас, нищо не остава, веднага щом изтриете всички останали файлове на Steam и ги изтеглите отново. Обърнете внимание, че всяка намеса в процеса на копиране задължително ще повреди файловете и ще трябва да ги изтеглите отново.

 • Отидете до вашата Steam директория.
 • Намерете следните папки и файлове:
  • SteamApps - папка
  • Userdata - папка
  • Steam.exe - клиент изпълним файл
  • Ssfn ***************** - файл с определена последователност от цифри
 • Изтрийте всички файлове и папки от root папката на Steam, с изключение на тези, които са били посочени преди.
 • Стартирайте Steam отново и се надявайте, че той започне да изпълнява надстройката или инсталацията си нормално без грешката „Failed to load steamui.dll“.

Интересни Статии