Как да коригира грешка „Грешка Ref_expired“?

Когато гледат поточно видео в различни уеб ресурси, много потребители могат да срещнат грешката Ref_expired грешка. Най-често от външния му вид се оплакват потребители, които предпочитат да прекарват времето си в гледане на филми в онлайн кината. Грешка Грешка Ref_expired може да възникне при стартиране на видео в плейъра на сайта, след много дълга пауза или дори на произволно място при гледането му. Струва си да се отбележи, че грешката Ref_expired грешка може да възникне в абсолютно всеки браузър, който съществува в момента.

Причина за грешка Ref_expired

След задълбочено разследване беше установено, че причината за появата на грешката Error Ref_expired е изключително елементарна: настройките на плейъра, в които потребителят се опита да гледа поточно видео, бяха нулирани. Настройките означават избраната разделителна способност на видеото, неговия обем, използване на субтитри или време за пауза, ако е спряно. Просто казано, грешката Ref_expired грешка възникна поради случайно нулиране в плейъра или поради факта, че той бе неактивен за много дълго време.

Грешка Грешка Решение Ref_expired

Въз основа на причината за тази грешка, най-очевидното и ефективно решение в този случай е просто да актуализирате страницата, което ще ви позволи лесно да се върнете към гледането на видеоклипа в сайта на плейъра. Не, за съжаление, не можете да заобиколите грешката Ref_expired грешка по никакъв начин и да се върнете към момента, в който се нуждаете във видеото (освен ако плейърът не може да върне видеото до момента, в който страницата е затворена).

Въпреки това някои потребители твърдят, че грешката им Ref_expired грешка не изчезва дори след актуализиране на страницата с видео. В този случай проблемът определено е на страната на потребителя и неговия браузър. Ако имате същата ситуация, опитайте следния списък с решения:

  • Изчистване на кеша и изтриване на бисквитките. Ако грешката не изостава дори и след няколко актуализации на страниците, тогава е време да потърсите виновниците. Обикновено това са натрупаният кеш и бисквитки в браузъра. Опитайте да се отървете от тези два типа файлове чрез настройките на браузъра си, след което презаредете страницата отново и вижте дали това е помогнало.
  • Поддръжка на Codec. Може би грешката Ref_expired грешка не изчезва по простата причина, че версията на вашия браузър не поддържа кодека, използван от плейъра. Например сайтът може да използва HTML 5, а вашият браузър не поддържа този стандарт. За щастие, всички съвременни версии на браузъра поддържат общи кодеци и HTML 5, така че опитайте да надстроите до най-новата версия - особено ако не сте правили това отдавна - и вижте дали грешката изчезва след това.
  • Деактивиране на VPN. Ако се опитвате да гледате видео през VPN, опитайте без него. В някои случаи грешката Ref_expired грешка и други подобни могат да възникнат поради използването на VPN услуги.
  • Деактивиране на приставката за Flash. Опитайте да деактивирате Flash приставката, докато гледате желаното видео. Понякога именно той е отговорен за различни проблеми, когато сърфирате в световната мрежа.
  • Деактивиране на рекламните блокери. Всеки трябва да изкарва пари по някакъв начин и най-вероятно собствениците на ресурса, където гледате видеото, не са изключение. В някои сайтове могат да се налагат различни ограничения на посетителите, които влизат в тях с активиран рекламен блокировчик. Опитайте да деактивирате вашия блокер и опитайте да стартирате видеото отново.
  • Преинсталиране на браузъра. Накрая, опитайте да преинсталирате браузъра си. Може би нещо се е случило с файловете на браузъра и сега при използване на неговата функционалност възникват подобни проблеми. След като направите това, проверете за грешка Ref_expired грешка.

Интересни Статии