Как да коригира грешка 0xA00F4243 (0xC00D3704) в приложението Camera на Windows 10?

Следващия път, когато стартирате приложението Camera в Windows 10, може да срещнете доста неприятна грешка 0xA00F4243 (0xC00D3704), която ще ви каже, че използването на камерата е невъзможно, тъй като вероятно вече се използва от друго приложение. Също така съобщението може да показва възможна причина за грешката - остарели драйвери.

И така, каква е причината за този проблем? Е, съобщението за грешка предполага, че остарелите драйвери за устройството могат да бъдат виновни. Възможно е да е така. Въпреки това, както вече беше установено от някои потребители в мрежата, определена промяна в записите в системния регистър на Windows най-често води до тази грешка. Ще покрием всички тези възможности и ще разгледаме методите за тях.

Методи за решаване на грешка 0xA00F4243 (0xC00D3704)

Метод №1 Преинсталиране на драйвери за уеб камерата

В съобщението се казва за остарели драйвери, така че защо да не проверите тази вероятност и да се опитате да актуализирате драйверите за вашата уеб камера. За да актуализирате драйверите, трябва да направите следното:

  • Щракнете с десния бутон върху Старт и изберете „Диспечер на устройства“.
  • Намерете „Устройства за обработка на изображения“, отворете го и намерете вашата уеб камера. Също така вашата уеб камера може да бъде определена като неидентифицирано устройство.
  • Щракнете с десния бутон върху него и изберете "Актуализиране на драйвери".

Веднага след като системата приключи с актуализацията на драйверите, опитайте да въведете приложението Camera отново и проверете за грешката 0xA00F4243 (0xC00D3704). Ако не съществува, тогава съобщението беше правилно - проблемът наистина беше остарели драйвери.

Метод № 2 Коригиране на записите в системния регистър на Windows

Така че, най-вероятно, вашите записи в системния регистър на Windows са променени, което доведе до грешката 0xA00F4243 (0xC00D3704). Сега ще се опитаме да поправим този въпрос. Направете следното:

  • Натиснете Win + R, за да извикате помощната програма Run.
  • Въведете regedit.exe в празен ред и натиснете Enter.
  • Използвайки лявата лента за навигация, отидете на HKEY_LOCAL_MACHINE → СОФТУЕР → Microsoft → Windows Media Foundation .
  • Щракнете с десния бутон върху платформата и изберете опцията „Създаване → DWORD параметър (32 бита)“.
  • Име на параметъра EnableFrameServerMode .
  • Кликнете върху EnableFrameServerMode два пъти и поставете 0 в колоната "Стойност"
  • Запазете и рестартирайте вашия компютър.

След като изпълните тази стъпка, грешка 0xA00F4243 (0xC00D3704) определено трябва да изчезне и можете да продължите да използвате уеб камерата, както желаете.

Интересни Статии