Как да коригира грешка 0x8024500C в Windows Store?

Докато използвате магазина на Microsoft, може да срещнете множество проблеми, сривове и грешки, а днес ще разгледаме една от тези грешки - 0x8024500C. Това може да възникне по време на опит за инсталиране или актуализиране на някакво приложение в Windows Store. В допълнение към самия код, към съобщението за грешка не е прикачена практическа информация.

Въпреки това, грешка 0x8024500C все още може да бъде елиминирана с малък набор от решения, които са специално създадени за елиминиране на грешки от този тип в Windows Store. Ще разгледаме този списък с вас в нашата статия днес.

Грешка в Windows Store 0x8024500C Ръководство за отстраняване на проблеми

Решение №1 с помощта на инструмента за отстраняване на неизправности в Windows Store

Винаги препоръчваме на всички потребители да използват инструмента за отстраняване на проблеми в магазина на Windows Store в случай на подобен проблем. Струва си да се отбележи, че тя не гарантира елиминирането на грешки, например 0x8024500C, но все пак може да ви помогне.

И така, стартирането на инструмента за отстраняване на неизправности е изключително просто: натиснете Windows + S → въведете „Отстраняване на неизправности“ и изберете резултата → кликнете върху „Приложения от Windows Store“ → кликнете върху бутона „Изпълнете инструмента за отстраняване на неизправности“ . Освен това, всичко, което остава за вас, е да наблюдавате работата на инструмента и след това да надграждате всичко, което посочва и ви предлага да решите проблема.

Решение №2: Изчистете кеша на Windows Store

Най-честата причина за грешки като 0x8024500C е повреда в кеша на Windows Store. Именно кешът може да причини тази грешка, въпреки изключително полезната й функционалност. За щастие можете лесно да се отървете от кеша на приложението и след това опитайте да го използвате отново.

Процесът на нулиране на кеша е невероятно прост: натиснете Windows + R → wsreset.exe → Enter . Щом стартирате този изпълним файл, ще видите прозореца на командния ред пред вас и той ще бъде напълно празен. След това само за няколко секунди прозорецът се затваря и след това се отваря прозорецът на приложението на Windows Store.Ако видяхте нещо подобно на вашия работен плот, нулирането на магазина успешно приключи. Опитайте да го отворите отново и да изтеглите или актуализирате някое приложение, за да проверите дали грешка 0x8024500C е отстранена.

Решение №3 Деактивиране на прокси сървъра

Друга възможна причина за проблеми с Windows Store е активираната функция за използване на прокси сървър за локални връзки. Да, подобна функционалност може наистина да бъде полезна, но не за повечето потребители. Грешка 0x8024500C просто може да е възникнала под формата на тази функция. Трябва да отворите настройките за интернет и да го деактивирате. За да направите това, ще трябва да направите следното:

 • натиснете комбинацията от Windows + R ;
 • напишете inetcpl.cpl и натиснете Enter;
 • отидете на раздела „Връзки“;
 • кликнете върху бутона „Настройки на мрежата“;
 • премахнете отметката от квадратчето „Използване на прокси сървър за локални връзки ...“;
 • запишете вашите интернет настройки и рестартирайте компютъра.

След като влезете отново, стартирайте приложението Windows Store и се опитайте да използвате неговите функции. И така, грешка 0x8024500C е поправена? Ако не, тогава преминаваме към последното решение - преинсталиране на Windows Store.

Решение № 4 Преинсталирайте Windows Store

Не е възможно да инсталирате отново системен елемент като Windows Store, използвайки конвенционални методи. Ще трябва да прибягвате до услугите на програмата PowerShell. Така че направете следното:

 • Натиснете клавиатурата Windows + S ;
 • Въведете PowerShell
 • щракнете с десния бутон на мишката върху резултата и изберете "Изпълнение като администратор";
 • след като отворите PowerShell, въведете командата Get-Appxpackage –Alluser s и натиснете Enter;
 • намерете секцията с WindowsStore в списъка и копирайте стойността в реда PackageFullName ;
 • Сега в PowerShell напишете Add-AppxPackage -регистрирайте се „C: \ програмни файлове \ WindowsApps \ ??????? \ AppxManifest.xml“ -DisableDevelopmentMode и натиснете Enter.

Забележка: трябва да замените ??????? до стойността, която беше в реда PackageFileName;

 • затворете прозореца на PowerShell и рестартирайте компютъра.

Това е цялата преинсталация на Windows Store. Опитайте да влезете отново и проверете дали грешката 0x8024500C е коригирана.

Интересни Статии