Как да коригира грешка 0x80240007 в Windows Store?

Инсталирането на някои приложения от Windows Store може да бъде прекъснато от грешка с код 0x80240007 .

Няма единна често срещана причина за провала, така че ще действаме по универсални методи:

  1. Проверете дали инсталирате правилната версия на софтуера. Това се отнася за архитектурата: 32 или 64 бита.
  2. Нулиране на настройките на магазина за приложения . Щракнете върху Win + R, въведете заявката wsreset.exe и я стартирайте, като натиснете Enter.
  3. Проверете дали процесът на услугата за актуализиране е активен . Win + R => services.msc и го стартирайте. В прозореца, който се показва, намираме процесите на актуализация на Windows и услугите за интелигентно прехвърляне на информация, проверяваме дали те работят. Ако не, тогава стартирайте и ги настройте да стартират автоматично. Това става, като щракнете двукратно върху всеки ред, потвърждавайки промените, като щракнете върху Приложи.
  4. Използвайте инструмента за отстраняване на неизправности в приложението Modern User Interface . Това е стандартната помощна програма на Microsoft, която трябва да изтеглите от тук. След изтегляне отворете файла и приложението ще се стартира автоматично. След това следвайте инструкциите в прозореца, който се показва.
  5. Изтрийте папките с изтеглените актуализации . За да направите това, трябва да направите почти същите стъпки, както в параграф 3. Разликата е, че процесите трябва да бъдат спрени. След това отидете в директорията C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ и изтрийте всичко от нея. След това отново стартираме спрените процеси и се опитваме да инсталираме неуспешното приложение - грешка 0x80240007 не трябва да се появява.

Интересни Статии