Как да коригира грешка 0x80070037 при копиране на файлове?

Понякога, когато започнете да премествате файлове от личния си компютър, например, към външен твърд диск, стартираният процес може да бъде прекъснат от грешка 0x80070037, което означава, че устройството, с което се извършват някои действия, вече не е достъпно. Обикновено има две основни причини за появата на тази грешка:

  • Има проблем с кабела, който свързва външния твърд диск към компютъра.
  • Има проблем с USB порта, през който устройството е свързано към компютъра.

Да предположим, че използвате външен твърд диск от доста време (въпреки че всъщност този проблем може да се случи с напълно ново устройство). Вие, както винаги, решихте да прехвърлите някои файлове на външен твърд диск, но във вашия начин възникна проблем под формата на грешка 0x80070037 . В резултат на това не можете да извършвате никакви действия с твърдия диск, да не говорим за копиране или прехвърляне на нещо.

И така, какво да правим в такава ситуация? Тази статия ще ви помогне с това, което съдържа най-много пет метода за решаване на грешка 0x80070037 .

Как да коригира грешка 0x80070037 при копиране на файлове?

Метод №1 Опитайте USB 2.0 порта

Тази грешка може да показва проблем с USB 3.0 във вашето устройство. За да тествате това, просто опитайте да го свържете към USB 2.0. Ако проблемът беше точно в USB 3.0, то поне можете да използвате USB 2.0, въпреки че е с порядък по-бавен от USB 3.0.

USB 2.0 и USB 3.0 могат лесно да се различат по светлината им: USB 2.0 има тъмен или черен цвят, USB 3.0 е боядисан в синьо. Превключете между тях и проверете дали грешката е изчезнала. Ако той изчезна, тогава проблемът определено се състоеше в дефектен USB 3.0 и тогава вече е необходимо да се поправи директно портът.

Метод №2 Проверете всички налични USB портове

При този метод ще трябва да проверите буквално всички USB портове на вашия компютър, докато не намерите поне един работещ. Ако все пак намерите един работещ порт, проверете дали грешка 0x80070037 се появява на него.

Метод №3 Тествайте кабелите си

По време на процеса на прехвърляне на файлове вашият външен твърд диск може да бъде изключен от компютъра за известно време, което е възможно с лошокачествени USB кабели. Ако е възможно, опитайте да свържете външния твърд диск към компютъра с помощта на друг кабел. След това наблюдавайте отново процеса на прехвърляне на файлове. Ако мине без проблеми, тогава ще знаете, че проблемът е бил именно в некачествен или повреден USB кабел.

Метод №4 Свържете външния си твърд диск към друг компютър

Възможно е проблемът да е нещо повече от повредени кабели или USB портове. Проблемът може да се крие директно в дънната ви платка. Опитайте да свържете външен твърд диск към друг компютър, за да тествате теорията за неизправната дънна платка.

Метод №5 Опитайте друго външно устройство

Ако дънната ви платка е в доста тъжно състояние, тогава това може да създаде проблеми при прехвърляне на големи файлове за всички устройства, а не само за външен твърд диск. За да се опитате да идентифицирате проблема, можете да свържете друг външен твърд диск към вашия компютър и да опитате да копирате нещо на него. Ако прехвърлянето на файлове беше успешно, проблемът определено беше във външния твърд диск. Ако е възникнала грешка и на друг диск, вашите дела са доста тъжни.

Бих искал да поясня, че понякога проблемът под формата на грешка 0x80070037 може да възникне не от една причина, а от няколко наведнъж. Например, може да имате проблем едновременно с USB портове и USB кабели. Или с дънна платка и външен твърд диск, което е доста рядко, но все пак тази опция има право да съществува.

Но с помощта на горните методи трябва да се справите с грешката 0x8007003, въпреки че това може да отнеме много време.

Интересни Статии