Как да коригира грешка 0x800610A3 в Microsoft Edge?

Нека веднага се спуснем към същността. Грешка 0x800610A3 е грешна грешка, с която могат да се сблъскат потребителите на Microsoft Edge. Съобщението ще каже, че трябва да се свържете с техническата поддръжка на Microsoft, като използвате мобилния номер, приложен към текста, за да разрешите проблема.

Естествено, тази „грешка“ е просто изнудване, което изисква да се обадите на определен номер. Именно за обаждане на посочения номер най-вероятно ще изтеглите всички пари от мобилния си акаунт.

Какъв е проблемът всъщност? Защо просто не затворите прозореца, който се появява и да продължите да сърфирате в Интернет? Работата е там, че когато се появи фалшива грешка 0x800610A3, не можете да затворите вашия Microsoft Edge. Ще бъде в напълно заключено състояние.

Именно в тази статия ще ви покажем как да затворите Edge, когато се появи фалшива грешка 0x800610A3, тъй като така се третира - като просто затворите браузъра.

Нека разгледаме няколко метода, чрез които можете да принудите да затворите Microsoft Edge.

Как да коригира грешка 0x800610A3 в Microsoft Edge?

Метод №1 Затворете Microsoft Edge чрез диспечера на задачите

Разбира се, вече се опитахте да затворите Microsoft Edge чрез бутона X в ъгъла на прозореца му и, както се очакваше, нищо не се случи. В такива случаи на помощ ви идва диспечерът на задачите. Следвайте тези стъпки:

  • Щракнете с десния бутон върху бутона "Старт" и изберете "Диспечер на задачите" от контекстното меню. Също така можете да натиснете клавишната комбинация Ctrl + Alt + Delete и да изберете „Диспечер на задачите“ . Или можете дори да щракнете с десния бутон върху панела "Старт" и да изберете същия "Диспечер на задачите" от контекстното меню. По принцип до тази полезност може да се достигне по толкова много начини.
  • Щом се отвори прозорецът на диспечера на задачите пред вас, отидете на раздела "Процеси".
  • Намерете процеса на вашия браузър Microsoft Edge в списъка, щракнете с десния бутон върху него и изберете "Край на процеса" от контекстното меню .

В повечето случаи мениджърът на задачи трябва да затвори всеки отворен процес. Но понякога дори такава всемогъща програма не може да се справи с подобни проблеми. Ако не успяхте да се отървете от прозореца с фалшивата грешка 0x800610A3, тогава нека преминем към следващия и последния метод в статията.

Метод №2 Затворете Microsoft Edge чрез командния ред

Ако усилията на диспечера на задачите не бяха достатъчни за решаване на проблема под формата на грешка 0x800610A3, тогава трябва да прибягвате до помощта на командния ред. Следвайте стъпките по-долу:

  • Кликнете върху бутона на Windows, въведете cmd, щракнете с десния бутон върху резултата и изберете "Run as Administrator" от контекстното меню. Или можете да щракнете с десния бутон върху Старт и да изберете "Команден ред (администратор)" от контекстното меню .
  • В отворения команден ред въведете следната команда:
    • tskill / MicrosoftEdge
  • След това натиснете Enter, за да изпълните командата.

След извършване на горните стъпки отвореният браузър на Microsoft Edge и прозорецът му с грешка 0x800610A3 трябва да се затворят. За в бъдеще: бъдете внимателни, когато сърфирате в интернет! Не натискайте непознати и подозрителни връзки.

Интересни Статии