Как да коригира ERR_NETWORK_ACCESS_DENIED грешка в Google Chrome?

ERR_NETWORK_ACCESS_DENIED е друга грешка в Google Chrome, която показва, че не е бил възможен достъп до заявения сайт, тъй като на браузъра е отказан достъп. Най-често този проблем възниква, когато някой софтуер започне да блокира създаването на мрежова връзка. Запомнете всички наскоро инсталирани приложения, тъй като те са тези, които могат да блокират.

Това също може да се случи в резултат на работата на вашия антивирусен софтуер или защитна стена, която започна да блокира определени мрежови връзки. Така или иначе, сега ще се опитаме да поправим грешката ERR_NETWORK_ACCESS_DENIED в Google Chrome.

Методи за решение ERR_NETWORK_ACCESS_DENIED

Метод №1 Проверка на работещия софтуер на вашия компютър

Опитайте да отворите необходимите ресурси, като използвате някой друг браузър, например Internet Explorer или Firefox. Ако всичко се отвори както трябва, тогава очевидно нещо блокира вашата мрежова връзка. Най-вероятно вашата защитна стена на Windows е виновна за грешката ERR_NETWORK_ACCESS_DENIED.

Всичко, което трябва да направите, е да отидете в настройките на вашата защитна стена и да разгледате правилата за мрежови връзки. Уверете се, че няма настройки, които да бъдат настроени за заключване на вашия браузър.

Метод №2 Проверка на мрежовата връзка или рутера

Друга причина за проблема под формата на грешка ERR_NETWORK_ACCESS_DENIED може да са директно проблеми с мрежовата връзка или с рутера, ако използвате такава.

Понякога в операционната система могат да настъпят някои промени, които водят до такива трудности с връзката. Отидете на настройките на връзката и проверете дали предишните ви настройки все още си заслужават.

Ако използвате рутер, просто опитайте да го рестартирате. Най-често срещаният проблем е именно неправилната работа на рутера. Също така проблемът може да е с вашия доставчик и да са възникнали проблеми от негова страна, но тогава няма да успеете да направите нищо.

Метод №3 Изтриване на потребителски профил в Google Chrome

Двата предишни метода биха могли да се считат повече за някои съвети, което отчасти е вярно. В случая на третия метод ще трябва да изтриете потребителския си профил за браузъра, тъй като той може да е причина за грешката ERR_NETWORK_ACCESS_DENIED в Google Chrome. За целта направете следното:

  • Натиснете Win + R, за да отворите прозореца за изпълнение.
  • Въведете % LOCALAPPDATA% \ Google \ Chrome \ Потребителски данни \ или % USERPROFILE% \ Локални настройки \ Данни за приложение \ Google \ Chrome \ Потребителски данни \ в празния низ (ако сте потребител на Windows XP).
  • Намерете папката, наречена Default и я преименувайте в папката default.old .

Ако цялата работа е била в неправилни настройки на вашия профил, тогава това ще помогне да се отстрани грешката ERR_NETWORK_ACCESS_DENIED.

Интересни Статии