Как да коригира ERR_INTERNET_DISCONNECTED грешка?

Когато отново стартирате браузъра си, може да срещнете ERR_INTERNET_DISCONNECTED грешка в Google Chrome. Тази грешка буквално показва на потребителя, че той няма интернет връзка на компютъра си, в резултат на което е просто невъзможен достъп до посочения ресурс.

Има много причини за грешката ERR_INTERNET_DISCONNECTED в браузъра Google Chrome: Достъпът до интернет наистина може да отсъства или е изключително нестабилен, инсталираният в системата антивирус започна да блокира мрежовата връзка, неправилни мрежови настройки на устройството, неуспешен драйвер за мрежовия адаптер и т.н. Като цяло, доста обширен списък, както вече можете да разберете. Като се има предвид, че грешката ERR_INTERNET_DISCONNECTED няма конкретни причини, за съжаление може да ви отнеме прилично време.

В нашата статия ще обсъдим с вас причините и методите за разрешаване на грешката ERR_INTERNET_DISCONNECTED. Общо ще има шест. Можете да изпълните тези методи в произволен ред, тъй като тази грешка няма конкретна причина. Така че, нека да видим какво можете да направите, за да възвърнете контрола върху браузъра и достъпа до Интернет.

ERR_INTERNET_DISCONNECTED Ръководство за грешки

Първо, нека да видим дали причината за грешката ERR_INTERNET_DISCONNECTED е в браузъра, който в момента използвате. Просто опитайте да преминете към всеки уеб ресурс в друг браузър - и веднага всичко ще стане ясно. Какво видя? Ако сте попаднали на подобна грешка, тогава очевидно нещо не е наред с вашата мрежова връзка. Ако няма грешка, проблемът е в основния ви браузър, т.е. Google Chrome

Използване на инструмента за отстраняване на неизправности

И така, първото нещо, което можете да направите, е да използвате мрежовия инструмент за отстраняване на проблеми, вграден във вашата операционна система. Струва си да се отбележи, че този инструмент рядко елиминира проблемите с достъпа до Интернет, например грешката ERR_INTERNET_DISCONNECTED. Ако обаче имате голям късмет - инструментът ще работи и ще се отървете от грешката.

За да приложите мрежовия инструмент за отстраняване на проблеми, трябва да направите следното:

 1. отворете Настройки на системата;
 2. отворете раздела "Актуализация и сигурност";
 3. отидете на раздела "Отстраняване на неизправности";
 4. кликнете върху опцията „Интернет връзки“;
 5. кликнете върху бутона „Изпълнете инструмента за отстраняване на неизправности“;
 6. изпълнете всички действия, които ще бъдат предложени от инструмента;

Опитайте да влезете отново в браузъра си и да видите дали ERR_INTERNET_DISCONNECTED грешката е отстранена. Най-вероятно той все още ще се появи, когато се опитате да отворите някакъв вид уеб ресурс, тъй като инструментът за отстраняване на неизправности не е най-ефективният начин за намиране и решаване на проблеми, колкото и иронично да е това.

Деактивиране на прокси сървъра в настройките на LAN

Една от причините, поради която грешката ERR_INTERNET_DISCONNECTED може да възникне, е активираната опция за използване на прокси сървър за локалната мрежа. По правило повечето потребители не трябва да използват тази опция, тъй като това може да доведе до проблеми с достъпа до Интернет. Нека се уверим, че не сте го включили. За целта направете следното:

 1. натиснете Windows + R ;
 2. въведете командата inetcpl.cpl и натиснете Enter;
 3. отидете на раздела „Връзки“;
 4. кликнете върху бутона „Настройки на мрежата“;
 5. премахнете отметката от опцията „Използване на прокси сървър за локални връзки ...“;
 6. запазете настройките и рестартирайте компютъра.

Опитайте отново да използвате браузъра си, за да отидете на някакъв вид уеб ресурс. Може би проблемът с грешката ERR_INTERNET_DISCONNECTED беше именно в активирания прокси сървър.

Изчистване на браузъра от потребителски данни

Ако не можете да използвате Интернет в Google Chrome, тогава е напълно възможно потребителските данни, натрупани през цялото време на използването му, просто предотвратяват преминаването към определена уеб страница. Повярвайте ми, това често се случва, например, след натрупването на огромно количество кеш. Както всички знаем, кешът е изключително полезна функция, но може да бъде и виновник за различни неприятни ситуации.

За да нулирате Google Chrome, направете следното:

 1. отворете Google Chrome;
 2. щракнете върху иконата под формата на три точки в ъгъла на прозореца и изберете "Настройки";
 3. кликнете върху бутона „Разширено“ в долната част на страницата;
 4. кликнете върху бутона „Нулиране на настройките“;
 5. Потвърдете действията си и рестартирайте браузъра си.

Веднага щом приключите с почистването на браузъра, опитайте да го стартирате отново и отидете на някой уеб ресурс, за да проверите за грешката ERR_INTERNET_DISCONNECTED.

Деактивирайте или премахнете антивирус

Друга причина за появата на този проблем може да е антивирус на трета страна, който е инсталиран и работи на вашата операционна система. Може би той започна по някаква причина да блокира вашата мрежова връзка. Това не се случва твърде често, но се случва. Ако на вашия компютър е инсталиран някакъв трети антивирус, препоръчваме ви първо да опитате да деактивирате неговата активна защита.

След това, ако това не доведе до никакви резултати, извадете го от системата. Смешно е, но някои антивирусни програми продължават да работят за защита на системата, дори когато тя е изключена. Как да деактивирате или премахнете вашия антивирус, ще трябва да разберете сами поради разликите между софтуера. Например, някои антивирусни продукти могат да бъдат премахнати директно от списъка с инсталиран софтуер, докато други могат да бъдат премахнати само с помощта на официалната програма.

Нулиране на мрежовите настройки

Грешка ERR_INTERNET_DISCONNECTED и други могат да възникнат поради факта, че вашите мрежови настройки бяха променени по някакъв начин, което доведе до възникването на проблема. За щастие можете да нулирате мрежовите настройки на вашия компютър с кратък набор от команди за системната конзола.

За да използвате тези команди, трябва да направите следното:

 1. натиснете Windows + S ;
 2. въведете заявка cmd.exe ;
 3. щракнете с десния бутон върху резултата и изберете "Изпълнение като администратор";
 4. напишете следния набор от команди на системната конзола:
  • nseth winsock нулиране
  • netsh int ip нулиране на всички
  • netsh winhttp нулиране прокси
  • ipconfig / flushdns
 5. рестартирайте компютъра си.

Ето такава проста процедура за нулиране на мрежовите настройки в операционната система Windows. Опитайте да отворите браузъра отново, за да проверите за ERR_INTERNET_DISCONNECTED грешки. Струва си да се отбележи, че този метод работи доста често за много потребители, които са се сблъскали с тази ситуация.

Актуализация на драйвер за мрежова карта / адаптер

Нека да преминем през последното решение по тази тема - актуализиране на драйвера на мрежовата карта (адаптер). Можете лесно да актуализирате драйвера за такова устройство директно в диспечера на устройства. Говорим за това: проблеми с използването на мрежова връзка могат да възникнат поради драйвер за мрежова карта / адаптер, който започна да работи с повреди и грешки.

За да актуализирате драйвера за мрежовата карта / адаптер, трябва да направите следното:

 1. натиснете Windows + R ;
 2. въведете devmgmt.msc и натиснете Enter;
 3. отворете раздела "Мрежови адаптери";
 4. щракнете два пъти върху вашата мрежова карта / адаптер;
 5. отидете на раздела „Драйвер“;
 6. кликнете върху бутона „Актуализиране на драйвера“;
 7. След това кликнете върху бутона „Автоматично търсене на актуализирани драйвери“.

Ако за вашата карта / адаптер са налични по-нови драйвери, операционната система ще ги намери в Интернет и след това ще завърши инсталацията. Щом това се случи, рестартирайте компютъра и опитайте отново да отидете някъде в интернет. Грешката ERR_INTERNET_DISCONNECTED може да е коригирана.

Въпреки това актуализацията на драйвера може да не работи. В този случай трябва да извършите цялостно преинсталиране на драйвера за мрежовата карта / адаптер. Можете да направите това по същия начин в диспечера на задачите: отворете раздела „Драйвер“ и кликнете върху бутона „Премахване на драйвера“, след което изтеглете най-новия драйвер от официалния уебсайт на производителя на мрежовата карта / адаптер и го инсталирайте. Може би преинсталирането на драйвера ще направи трика - и ERR_INTERNET_DISCONNECTED грешката най-накрая ще изчезне.

Интересни Статии