Как да коригира err_gfx_d3d_init грешка в GTA 5?

Грешка err_gfx_d3d_init отдавна измъчва играчите в GTA 5, особено в режим на един играч. Никой не иска да види грешка на екрана си и в която няма абсолютно нищо полезно, само случайни знаци. Малко по-късно в статията можете да разгледате изображението на грешката, която да съпоставите със собствената си.

Тази грешка може да възникне по време на процеса на игра, когато играта е поставена на пауза или дори когато стартира GTA 5. По принцип този проблем може да ви хване във всеки момент, което, разбира се, е доста неприятно.

Просто огромен куп различни решения на тази трудна задача, тоест се носи в интернет. err_gfx_d3d_init грешки в GTA 5, но проблемът е, че те помагат на някого, но не и на някого. Ще направим изброяване на всички най-често срещани методи за решаване на грешката err_gfx_d3d_init и може би можете да намерите нещо работещо за себе си. Така че, нека разгледаме различни методи за решение на такъв проблем като грешка err_gfx_d3d_init в GTA 5

Методи за решаване на грешката err_gfx_d3d_init в GTA 5

Рестартиране на видео адаптера

Първото и може би най-простото решение в тази ситуация е да включите / изключите видеоадаптера си. Някои потребители в мрежата съобщават, че проблемът им с грешката err_gfx_d3d_init в GTA 5 е решен по този начин. За да завършите това решение, направете следното:

 • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Диспечер на устройства“ от контекстното меню.
 • Ще видите списък на всички устройства във вашата конфигурация. Намерете вашата видеокарта в списъка и щракнете с десния бутон върху нея.
 • Изберете „Disable“ от контекстното меню.
 • След това отново кликнете с десния бутон върху вашия видеоадаптер и изберете „Активиране“.
 • След стъпките се опитайте да влезете в GTA 5 и да проверите за грешката err_gfx_d3d_init.
 • Не забравяйте да опитате да поставите на пауза GTA 5 по време на игра, тъй като това действие може да доведе до появата на този проблем.

Актуализация на софтуера

Не забравяйте да актуализирате всички видове аспекти на вашия софтуер, включително програми като DirectX, Microsoft Visual Studio C ++, Microsoft .Net Framework и други подобни. Особено обърнете внимание на версията на вашите драйвери за видеокартата. След като завършите всички тези актуализации, незабавно влезте в играта, за да проверите дали грешката err_gfx_d3d_init е изчезнала в GTA 5.

Променете настройките.xml

При този метод ще трябва да промените версията на DirectX за GTA 5 чрез малък конфигурационен файл - settings.xml . За да започнете, отидете в директорията C: \ Потребители \ потребителско име \ Документи \ Rockstar Games \ GTA V \ . Отворете файла settings.xml, като използвате всеки текстов редактор, например обикновен Notepad. Намерете реда DX_Version value = ”2 ″ в документа.

И тук трябва да посочите едно доста интересно нещо. Общо GTA 5 използва четири версии на DirectX: 9, 10, 10.1, 11. Така че можем да предположим, че 0 съответства на версия 9 на DirectX. И се оказва, че 10 = 1, 10.1 = 2, 11 = 3.

Променете горния ред в документа на стойност DX_Version = "0" и по този начин ще накарате GTA 5 да работи върху DirectX 9, което е най-стабилната версия. След това можете да поставите всяка версия на DirectX през играта. Този път грешката err_gfx_d3d_init в GTA 5 ще трябва да изчезне.

Използване на NVidia Inspector

Следващият метод, макар и доста прост, ще изисква да изтеглите програма като NVidia Inspector. С него ще трябва да промените някои честоти на вашата видеокарта. Изтеглете го в мрежата, инсталирайте и задайте следните настройки в него:

 • За да започнете, кликнете върху бутона Покажи овърклок .
 • След това намерете два параметъра в помощната програма: Базов часовник и Офсет памет .
 • Променете стойността на двата реда на „-20“ .
 • Приложете направените промени.
 • Влезте отново в играта и проверете за грешката err_gfx_d3d_init в GTA 5. Ако тя изчезна, значи това е хубаво. Вашата система обаче може да стане нестабилна от промените. В този случай просто нулирайте настройките по подразбиране на NVidia Inspector.

Премахване на файлове d3d9x_46.dll и d3dcompiler_46.dll

Трябва да разберете, че няма да е лесно да изтрием тези файлове и това е краят. Не, малко по-сложно е. Намерете тези файлове в папката си с GTA 5 и ги изтрийте. След това пуснете проверка на кеша на играта. След като бъде отметнато, ще ви бъде съобщено, че двата файла не са преминали проверката и ще бъдат презаредени. След като d3d9x_46.dll и d3dcompiler_46.dll са в папката, опитайте да стартирате играта отново и проверете за грешка err_gfx_d3d_init в GTA 5.

CUDA превключване

И последният метод в нашия списък ще бъде доста странен. Така че ще трябва да промените една настройка в контролния панел на Nvidia. Така че да, този метод е подходящ само за собственици на видеокарти от Nvidia. Е, направете следното:

 • Влезте в контролния панел на Nvidia.
 • Отидете в раздела „Управление на 3D настройките“.
 • Намерете реда „CUDA - GPU“.
 • Изберете вашата видеокарта в падащото меню и приложете промяната.
 • Изненадващо подобна по същество безполезна промяна помогна на някои играчи да преодолеят грешката err_gfx_d3d_init в GTA 5.

Надяваме се, че всички горепосочени методи поне по някакъв начин са ви помогнали да се справите с тази доста неприятна ситуация.

Интересни Статии