Как да коригира ERR_CERTIFICATE_TRANSPARENCY_REQUIRED грешка?

Докато посещавате някои сайтове през Chrome и Chromium, може да възникне нетна грешка :: ERR_CERTIFICATE_TRANSPARENCY_REQUIRED. Това прави невъзможно отварянето на уеб страница.

Какъв е проблемът?

Причината е проблемът между Google и Symantec, възникнал през есента на 2016 г. Symantec и неговите свързани лица (Thawte и GeoTrust) бяха обвинени в издаването на съмнителни сертификати за сигурност на уеб ресурси. Поради това версията на Chrome 53-та блокира изтеглянето на всякакви сайтове, за които сертификатите бяха потвърдени от Symantec след 06.01.2016. Самите ресурси биха могли да бъдат безопасни, целият въпрос е само във взаимоотношенията между двете компании.

Как да решим?

Актуализирайте браузъра си - в издания след 53-та версия грешката няма да се появи. Това се прави, както следва:

  • въведете chrome в адресната лента: // help / и натиснете Enter - самата програма ще провери нейната актуалност и ще изтегли последните актуализации;
  • щракнете върху трите вертикално поставени точки в горния десен ъгъл, отидете на „За програмата“ в прозореца, който се показва - браузърът ще посочи номера на версията и актуализация.

Грешката ERR_CERTIFICATE_TRANSPARENCY_REQUIRED показва колко важно е да имате актуален софтуер днес и да не забравяте за актуализации.

Интересни Статии