Как да коригира c00cee2d грешка в магазина на Windows Phone?

Когато се опитват да се свържат с Marketplace, потребителите на смартфони с Windows Phone срещат грешката c00cee2d. В съобщението се казва за непредвиден технически проблем и се препоръчва да опитате отново по-късно или да рестартирате смартфона. Грешката c00cee2d не винаги може да се поправи по един от горните начини. Рестартирането е безполезно, при следващия опит грешката продължава да се появява.

Ще хвърлим светлина върху източниците на грешката c00cee2d в Windows Phone и начините за отстраняване на проблема.

Защо се появява грешката?

Кодът за грешка c00cee2d е познат на потребителите на Windows Phone отдавна. Първата поява се случи преди 8 години. В този момент това беше причинено от проблеми с мрежата на смартфона. Единственото работещо решение в този случай беше промяна на връзката от Wi-Fi към 3G мрежа.

След приключването на поддръжката за мобилни Windows 8.1 и 10 (от началото на 2018 г.) проблемите с операционните системи се умножиха. Броят на потребителите, които срещат грешки в c00cee2d, се е умножил. Най-вече проблемът засегна потребителите от Русия, в други страни той не получи широко разпространение.

Причините за неуспеха с код c00cee2d са неизправности в домашните сървъри на Microsoft. Очевидно корпорацията не бърза сама да оправя проблемите. Много потребители, отказали се от техническата поддръжка на компанията, получиха отговор, че някой ден ще я поправят. Операторите съобщиха, че има повече приоритетни задачи за разработчиците.

Сега същността на проблема и корените му са ясни, време е да изпробвате начини да поправите грешката c00cee2d.

Метод 1: промяна на геолокацията

Вече е известно, че проблемът е типичен за руските сървъри. Съответно можете да промените местоположението и да използвате сървърите на други държави. Те работят доста стабилно и дават прилична скорост на сървъра: Украйна, САЩ и Беларус.

Как да промените местоположението:

 1. Отворете настройките на смартфона.
 2. Намерете и изберете секцията „Време и език“, а вътре - „Език и регион“.
 3. Кликнете върху раздела „Държава и регион“.

 4. Задайте друга държава вместо Русия.

Скоро избраният регион ще получи синя подсветка и системата ще ви подкани да рестартирате притурката. След рестартиране на устройството е необходимо да отидете до магазина и да изтеглите всичко необходимо на телефона.

Метод 2: докоснете иконата на лупа

Трябва да отворите магазина и без да чакате прозореца с грешка c00cee2d, да кликнете върху изображението на лупа възможно най-скоро. Най-често иконата е инсталирана в долната дясна част на екрана. Търсенето започва, но обикновено съобщението за грешка не се появява. Сега можете да използвате магазина без проблеми.

Метод 3: установете VPN

Един прост начин за отстраняване на проблема е да се свържете с мрежата чрез VPN приложение. Той трябва да бъде инсталиран първо. Ако заявлението е платено, трябва да го купите и да въведете ключа за активиране. Последната стъпка е да зададете друга държава като основно място. Когато се опитва да се свърже с магазина, потребителят вече има нов IP адрес от друга държава и грешката не се появява.

Метод 4: Използване на приложението Games.

Следващият начин е да използвате предварително инсталираното приложение "Games".

Инструкции стъпка по стъпка:

 1. От настройките на смартфона отидете в секцията „Игри“, която се показва като изображение на контролера.
 2. Превъртете раздели с пръст вдясно, трябва да намерите бутона с иконата на лупа и да кликнете върху него.
 3. В реда, който се отваря, трябва да посочите името на приложението и да започнете търсенето.
 4. Веднага след като можете да намерите играта, остава да кликнете върху бутона "Инсталиране".

След като инсталацията приключи, приложението ще започне да работи без грешки.

Метод 5: инсталирайте новата версия на Windows Phone 10

WP 10 е сравнително нова система, въпреки че нейната поддръжка също е преустановена, но някои функции са по-напреднали. Често има ситуация, при която в WP 8.1 грешката се появява постоянно, а в „топ десетте“ всичко работи сравнително добре.

Списъкът на смартфони, поддържащи WP 10 на екрана.

Ако вашият смартфон поддържа WP 10, но все още работи на WP 8.1, трябва да актуализирате ОС:

 1. Изтеглете и разархивирайте приложението OTG Updater на вашия компютър.
 2. Активирайте otcupdater.exe файла от програмата.
 3. Вземете смартфона в ръце и включете режима „Самолет“.
 4. Синхронизирайте компютъра с телефона си чрез USB кабел.
 5. Очаквайте да инсталирате препоръчани актуализации.
 6. След приключване на процедурата можете да изключите смартфона от компютъра.

Надяваме се, че един от начините помогна за отстраняване на грешката c00cee2d на Windows Phone. Всички тези методи работят, така че те трябва да помогнат при решаването на проблема. Ако сравнявате методите за лекота на използване, по-добре е да прибягвате до един от първите методи.

Интересни Статии