Как да изтриете папката Windows.old?

Забелязали ли сте, че щом инсталирате нова версия на Windows или надстроите стара версия до Windows 10, тогава на вашия твърд диск се появява папка, наречена Windows.old? Освен това тази папка може да достигне много солиден размер. Възможно е да имате съвсем логичен въпрос: „ Windows.old - каква е тази папка? »Тази папка комбинира файлове от предишна, по-стара версия на операционната система, но те не играят значителна роля в новата.

Мога ли да изтрия папката Windows.old? Отговорът определено е да. Обикновено тази папка е създадена с цел бързо възстановяване на предишната версия на системата. Ако преди да инсталирате новата версия на Windows, сте забравили да копирате важни файлове от работния плот, тогава можете да намерите тези файлове в папката на Windows.old. По време на процеса на премахване може да срещнете проблеми. Тази статия ще опише няколко начина за изтриване на папката Windows.old.

Методи за изтриване на папката Windows.old от вашия компютър

Премахване с почистване на диска

Ако папката Windows.old не бъде изтрита, тогава този метод ще бъде най-лесният и бърз начин. За да направите това, щракнете върху "Старт" и отворете "Компютър".

След това изберете свойствата на диск C и в раздела "Общи" и кликнете върху "Почистване на диска". След щракване ще ви бъде предложен списък с файлове, които можете да отметнете. Сега просто поставете отметка в квадратчето до „Предишни инсталации на Windows“ и папката Windows.old ще бъде изтрита.

Деинсталирайте с помощта на командния ред

За да премахнете Windows.old по този начин, трябва да имате администраторски права. Сега натискаме комбинацията клавиши Win + R и напишете cmd в прозореца, който се появява, след което щракнете върху OK.

В черния прозорец, командния ред, трябва да въведете " Rd / s / q C: \ Windows.old " (без кавички) и натиснете Enter. След това действие папката Windows.old трябва да бъде изтрита.

Деинсталирайте с Unlocker

Ако описаните по-горе методи не са ви помогнали и все още ви измъчва въпросът „как да премахнете Windows.old“, тогава една доста малка и проста помощна програма, наречена Unlocker, ще ви помогне в това.

Първо трябва да го изтеглите и стартирате. В прозореца на програмата изберете Windows.old и щракнете върху бутона OK. След това изберете желаната команда "Изтриване". След кратък период от време, помощната програма ще изпълни задачата си.

Интересни Статии