Как да изтеглите и поправите грешки в файла d3d9.dll?

Библиотеката d3d9.dll е доста важен компонент в работата на всички игри на вашия компютър. Ще ви предоставим малко допълнителна информация за файла и методите за справяне с грешката, свързана с този файл.

Програмата не може да бъде стартирана, защото d3d9.dll липсва на компютъра.

Точката за въвеждане на процедура Direct3DCreate9Ex не е намерена в DL3 на d3d9 . DLL

Това приложение не се стартира, тъй като d3d9.dll не бе намерен. Преинсталирането на приложението може да отстрани този проблем.

Файлът d3d9.dll липсва.

На първо място, трябва да бъдете уведомени, че проблемите с посочения файл са лесно разрешена ситуация. Първо трябва да разберете защо е нужна тази библиотека. Виждайки разширението DLL, можем да кажем, че този файл е динамична библиотека, която може да се използва от огромен брой мултимедийни приложения на вашия компютър и в същото време.

От съкращението на файла можете да определите, че файлът е свързан със софтуер като DirectX, който участва пряко в работата на видеоигри или мултимедийни програми. Тоест, без тази библиотека е малко вероятно да стартирате поне някакво модерно приложение, което използва силата на вашия графичен ускорител.

Ако сте виждали тази грешка при стартиране на приложението, това директно показва, че нещо се е случило с елемента d3d9.dll и може да се случи много неща с него: повреда на вируса, блокиране на антивирус, повреда в записите в системния регистър на Windows, последствия от действия самият потребител и т.н. Като цяло може да има огромен брой причини, но това не е толкова важно.

Важното е, че сега ще ви кажем как да се отървете от тази неприятна ситуация. Има цял куп потенциални методи за решаването му, но ще разгледаме само няколко от най-ефективните. Нашият списък ще включва актуализация на DirectX, която трябва да отстрани проблема за няколко минути, и да инсталирате d3d9.dll директно в системата.

Нека започнем с най-простата - актуализация на DirectX. За да направите това, отидете на официалния уебсайт на Microsoft, отидете на секцията за изтегляне и изтеглете уеб инсталатора. Или можете да използвате тази връзка, която ще ви отведе до същия раздел за изтегляне. Актуализирайте своите DirectX библиотеки и се опитайте да стартирате приложението с грешката d3d9.dll. Ако все още присъства, което е изключително странно, тогава можете да опитате сами да инсталирате тази библиотека в системата. Това ще разгледаме сега.

Как да инсталирате d3d9.dll на компютър?

  • За да започнете, изтеглете го на вашия компютър.
  • След това поставете тази библиотека в папките C \ Windows \ system32 и C \ Windows \ sysWOW64 .
  • Сега трябва да регистрирате файла в системата. За целта направете следното:
    • Натиснете Win + R и напишете regsvr32 d3d9.dll .
  • След тези стъпки опитайте да стартирате приложението с грешка. Ако нещата са същите, тогава можете да опитате да поставите тази библиотека в папката на играта, което в някои случаи може да разреши ситуацията.

Интересни Статии