Как да изтеглите безплатно и да добавите файла msvcp71.dll към системата

Рано или късно всеки фен на съвременните игри може да получи грешка, съобщаваща, че файлът msvcp71.dll липсва от компютъра и затова стартирането на току-що инсталираната дългоочаквана игра е невъзможно. В някои случаи файлът msvcp71.dll наистина липсва, в някои той лежи на мястото си, но не изпълнява функциите си. В тази статия ще разгледаме какво причинява този проблем, как да поправим подобна грешка, както и къде да вземем файла msvcp71, ако той все още липсва от системата.

Обща информация

Файл, който вероятно липсва от компютъра и причинява проблем е библиотеката с динамични връзки. Тя е една от тези, които се използват за създаване на всички съвременни игри и дори някои приложения. Без него стартирането на такива игри е просто невъзможно. Поради факта, че наборът от тези библиотеки често се актуализира, той не се включва в Windows, а се добавя към системата отделно. В някои случаи, заедно с игрите, е инсталиран допълнителен набор от системни файлове, които осигуряват тяхното стартиране и работа. Именно тези файлове са причината един ден вашата ОС да изведе съобщение за отсъствието на msvcp71.dll, въпреки че наскоро всички игри на вашия компютър стартираха без проблеми.

Факт е, че като инсталирате репакове и други неофициални компилации на игри и софтуер, можете просто да замените напълно работещия и актуален файл msvcp71.dll с остарял или счупен. Или (отнася се конкретно за опаковки), играта съдържа модифициран файл msvcp71, който е съвместим с тази игра, но може да се държи неправилно с която и да е друга. Ето защо, за да поправите такава грешка, препоръчваме да използвате указанията по-долу.

Как да коригира msvcp71.dll грешка

Тъй като библиотечните файлове с динамична връзка (DLL файлове) са компоненти на Visual Basic, корпорацията Microoft е отговорна за тяхното разработване и разпространение. И това е напълно безплатно. Файлът msvcp71, заедно със стотици други библиотеки, е част от пакета за преразпределяне Visual C ++ и може да бъде изтеглен от официалния уебсайт на Microsoft.

  • Следвайте тази връзка към официалния уебсайт на Microsoft.
  • Изберете вашия език и щракнете върху Изтегли.
  • Използвайте квадратчетата, за да посочите кой файл искате да изтеглите (в зависимост от битовата дълбочина на операционната система, инсталирана на вашия компютър - 32 или 64).
  • След като изтеглите, стартирайте получения файл и следвайте инструкциите, за да стартирате инсталацията.
  • Изчакайте, докато инсталацията приключи и не забравяйте да рестартирате компютъра, за да влязат в сила необходимите промени.

Тази процедура ще добави към вашата Windows OS пълен набор от всички най-нови библиотеки DLL и msvcp71.dll сред тях.

Дори ако освен msvcp71.dll системата няма друг библиотечен файл, тя също ще бъде добавена или актуализирана. Ето защо винаги препоръчваме да инсталирате пакета Visual C ++, вместо да търсите, изтегляте и добавяте в системата различни DLL файлове със съмнителен произход. Особено обърнете внимание, че файлът msvcp71.dll се изтегля и инсталира със стотици други dll безплатно.

Интересни Статии