Как да изтеглите Android 7.0 Nougat в момента?

Изминаха няколко месеца от обявяването на Android 7.0 Nougat, а сега най-накрая се случи официалното му издание, тоест можете да надстроите до новата версия, без да прибягвате до голямо разнообразие от сложни методи. Или поне можете да надстроите, ако имате достатъчно късмет да притежавате едно от малкото устройства, които ще получат Android Nougat най-бързо. Те включват Nexus 6, Nexus, Nexus 5X 6P, Nexus 9 Nexus Player, Google Pixel C и Android One.

Android Nougat е забележителен, защото към него са добавени много полезни функции, като например режим на много прозорци, който ви позволява да стартирате две приложения наведнъж, възможност за директно реагиране на известия, без излизане от приложението и т.н. И това са само някои от акцентите, така че без церемония ви представяме как да изтеглите Android Nougat.

Какво да направите, преди да изтеглите и инсталирате Android 7.0 Nougat

Първо, можете да помислите за архивиране на устройството си. Това е пълно и стабилно издание на Android Nougat, но винаги има шанс нещо да се обърка по време на процеса на актуализиране, докато наличието на резервно копие ще ви позволи бързо и лесно да се върнете към предишната версия на Android.

Как да изтеглите Android 7.0 Nougat в момента?

Уверете се, че вградената функция за архивиране на вашето устройство е включена. За да направите това, отидете на раздел Настройки - „Архивиране и нулиране“ и се уверете, че функциите „Архивиране на моите данни“ и „Автоматично възстановяване“ са активирани.

Можете също да архивирате данните си, като свържете устройството си с Android към компютър с USB и след това да го прегледате в Windows или Mac OS X, като отидете в папката DCIM или като копирате папката или нейното съдържание на работния плот.

Проверка на актуализацията

След като сте готови да надстроите до новата версия на Android, трябва да сте сигурни, че телефонът или таблетът ви са в списъка с устройства, достъпни за актуализиране. Nexus 6, Nexus, Nexus 5x 6P, Nexus 9 Nexus Player, Google Pixel C и Android One ще бъдат първите устройства, които получават Android Nougat. Актуализацията ще бъде поетапно през следващите седмици, а някои разработчици ще получават актуализации по-късно от други.

Актуализация на софтуера

Когато актуализацията стане достъпна за вашето устройство, ще трябва да получите известие. Независимо от това, можете също да проверите ръчно за актуализации, като отворите „Настройки“ и отидете в раздела „За телефона“ - „Актуализация на софтуера“ и изберете - „Актуализация на системата“.

Изтеглете Android Nougat

И така, получихте ли известие или проверите ръчно и установихте, че Android Nougat е наличен за вашето устройство? Честито! Сега просто трябва да го изтеглите и инсталирате. Просто следвайте инструкциите на екрана, за да направите това, но първо проверете дали сте свързани с Wi-Fi мрежа (актуализирането може да хаосира вашите идентификационни данни) и дали имате напълно заредено устройство.

Всъщност би било препоръчително да свържете телефона или таблета си към зареждането по време на надстройката, така че да не се разрежда наполовина. Трябва също така да изберете най-подходящото време, за да не се нуждаете от спешен достъп до устройството си, тъй като няма да можете да го използвате известно време. Сега просто трябва да изчакате, докато устройството ви работи с нова и вкусна версия на Android.

Източник Techfaqs.net

Интересни Статии