Как да изпращате GIF файлове на WhatsApp на iPhone

Идеята за добавяне на малки видеоклипове към съобщенията на WhatsApp звучи като добра идея, нали? Сега можете да изпращате GIF файлове, „снимки на живо“ и кратки видеоклипове през вашия iPhone напълно безплатно и лесно. Използването на gifs, по-специално, добавя известна дълбочина на съобщението. Нека да видим как да изпращаме WhatsApp gifs към iPhone.

Как да изпращате GIF файлове на WhatsApp до iPhone?

WhatsApp е едно от най-веселите приложения, за да поддържате връзка с приятелите си. Изпращането на съобщения с различни снимки не е лошо, но сега можете да прикачите GIF файлове, „снимки на живо“ и кратки видеоклипове към съобщенията.

И така, как да изпращате gif на WhatsApp на iPhone? Първо трябва да конвертирате конкретен видеоклип в GIF. Единственото ограничение на GIF файловете е, че те не могат да бъдат по-дълги от шест секунди. Така че, ако вашият видео сегмент е по-дълъг от шест секунди, той няма да попадне под опцията за преобразуване.

Качване на видео

За да препратите видеоклипа, трябва да започнете да пишете съобщение и след това да кликнете върху иконата Plus в долния ляв ъгъл. Ще видите меню, от което ще трябва да изберете „Фото и видео библиотека“. След това изберете всеки видеоклип по ваш избор и кликнете върху бутона „Изпращане“ (синя чаша с хартиен самолет вътре).

Изпращане на GIF видео

Ако предпочитате да изпращате файлове като GIF, следвайте същия път, по който сте изпратили видеоклипа в предишния параграф. Но тя трябва да бъде не повече от шест секунди, в противен случай няма да работи за преобразуване. Веднага щом изберете видеоклип, в горната част на екрана трябва да видите икона на камера и GIF.

Щом кликнете върху този бутон, веднага започнете да възпроизвеждате видеоклипа в кръг. На този екран можете да персонализирате своя gif по желание. Можете дори да добавите емоджи, текст или някакъв образ към него. Щом сте доволни от създаването си, след това кликнете върху бутона „Изпращане“.

Изпратете съществуващите GIF файлове

С течение на времето има вероятност да натрупате доста голяма колекция от gifs, например в съобщения, изпратени до вас. Именно тези гифки са доста лесни за прикачване към нови публикации чрез специална функция за GIF търсене.

За да намерите GIF, започнете да пишете ново съобщение в WhatsApp и след това кликнете върху иконата Plus в долния ляв ъгъл. След това изберете "Фото и видео библиотека." В долния ляв ъгъл трябва да видите иконата на лупа с надпис GIF.

Кликнете върху тази икона и ще ви бъде представен списък с налични GIF файлове. Изберете някое от тях и ще бъдете отведени в GIF редактора. Настройте GIF, ако има нужда от него, и щракнете върху Изпращане.

Изпращане на GIF файлове, намерени в мрежата

Ако намерите gif в мрежата, който искате да включите в съобщението си, тогава това може лесно да се организира. Можете да търсите gifs в сайт като Giphy или просто в социалните мрежи или на всяко друго място. Като цяло, gifs вече са навсякъде, дори и там, където не бихте очаквали да ги видите.

След като намерите GIF, от който се нуждаете, щракнете върху него и задръжте пръста си, докато се появи опцията „Запазване на изображението“. Запазете го и отидете на WhatsApp. Стартирайте ново съобщение, щракнете върху празно място и задръжте пръста си, докато се появи опцията „Вмъкване“. Кликнете върху него и се появява записаният от вас GIF. Както винаги, пред вас ще се появи GIF редактор. Завършете редактирането и щракнете върху Изпращане.

Интересни Статии