Как да използвате PS4 Remote Play на Android и iOS?

Приложението PS4 Remote Play е предназначено да играе дистанционно на PS4 с помощта на компютър, PS Vita и устройства с iOS и Android. Какво точно трябва да се направи, за да свържете таблета или смартфона си към игровата конзола PlayStation 4?

Въпрос на съвместимост

Теоретично можете да използвате Remote Play на всеки iPhone и iPad, който работи на iOS 12.1 или по-нова версия. Според официалната страница на приложението в App Store, Apple и Sony препоръчват модели, не по-стари от iPhone 7, iPad от 6-то поколение и iPad Pro от второ поколение. Въпреки това, дори при тези условия, далеч не всички игри могат да бъдат излъчвани на iOS чрез Remote Play.

Как да използвате PS4 Remote Play?

За да се възползвате от отдалечен достъп до вашия PS4, трябва да изпълните следните стъпки:

  • Актуализирайте PlayStation 4 до версия 6.50;
  • Изтеглете приложението PS4 Remote Play и го инсталирайте на вашия смартфон или таблет (PS4 Remote Play Application за Android; Приложение за PS4 Remote Play за iOS);
  • Отворете приложението и влезте с вашия акаунт в PlayStation Network.

Преди да стартирате PS4 Remote Play на iOS, отидете на настройките на игровата конзола, намерете елемента „Настройки за връзка с отдалечена игра“ и изберете „Активиране на отдалечена игра“. Не е необходимо да правите това всеки път, ако приложението и PS4 са конфигурирани правилно и ако акаунтът, използван за влизане в приложението, се активира като основен. Разбира се, PS4 трябва да бъде включен по време на играта, тъй като Remote Play прехвърля поточно съдържание между двете устройства.

Моля, обърнете внимание, че ще ви трябва стабилна високоскоростна интернет връзка, мобилният интернет не е подходящ за тази цел. Освен това, за удобно използване на функцията на iPhone или iPad, се препоръчва да закупите приличен мобилен геймпад, тъй като DualShock 4 за съжаление не се поддържа.

Интересни Статии