Как да използвате клавиатурата на iPhone или iPad?

Вашият iPad и iPhone са оборудвани с екранна клавиатура, но нищо не ви спира да свържете класическа клавиатура към устройството и да я използвате. Нека да разгледаме как да направите това в тази статия.

Какво ви трябва

Е, най-очевидно е самата клавиатура и устройството, към което възнамерявате да я свържете. Трябва обаче веднага да посочите едно просто нещо - въпреки че е възможно да свържете конвенционална кабелна клавиатура, това е изключително неприятна и отнемаща време задача. В тази статия ще отидем там, където е лесен начин да свържете Bluetooth клавиатура.

Коя клавиатура да изберете е ваша грижа. Освен това такива клавиатури не са толкова скъпи, колкото може да изглежда на пръв поглед. Но това, разбира се, зависи от самия производител. Например, Logitech произвежда добри Bluetooth клавиатури.

Също като опция можете да закупите Bluetooth клавиатура от Apple, но трябва да бъдете предупредени веднага - те са невероятно скъпи в сравнение с по-малко маркови колеги.

Ако искате да използвате клавиатурата на вашия MacBook (да, това също е възможно), тогава ще трябва да използвате специален софтуер, но тази тема ще работи за цяла отделна статия, така че повече за това следващия път.

Bluetooth връзка с клавиатура

Процесът на свързване на Bluetooth клавиатура към вашия iPhone или iPad е абсолютно същият като при свързването на други периферни устройства с тази технология. Отидете в настройките на вашия iPhone или iPad и изберете „Bluetooth“. Активирайте Bluetooth, ако той вече не е включен.

След това активирайте Bluetooth клавиатурата и накарайте Bluetooth модула на вашия iPhone или iPad да го намери. Обикновено на клавиатури от този тип има специален бутон за захранване, който, отново, обикновено се обозначава с Bluetooth символа (някои клавиатури изискват натискане на комбинацията от клавиши Fn + клавиша със символ).

Щом клавиатурата е готова за връзка, тя ще се появи в списъка с устройства на Bluetooth модула на вашия iPhone или iPad в раздела „Други устройства“. След това въведете кода на клавиатурата, който ще трябва да видите, когато щракнете върху него в списъка с налични устройства, например 1652.

Това всъщност е всичко. След като направите това, клавиатурата с Bluetooth ще бъде свързана към вашия iPhone или iPad. Чувствайте се свободни да започнете да пишете всичко, което искате върху него. Bluetooth клавиатурата и вашето устройство ще запомнят тази връзка и следващия път, когато искате да свържете клавиатура, просто трябва да я включите.

Прост вход

Когато отворите документ или някакъв текстов документ на iOS устройството си, просто щракнете върху правилното място с пръст и започнете да пишете. Тъй като няма поддръжка на мишка, все пак трябва да навигирате по всички менюта, като използвате старите методи, т.е. докосване на дисплея.

Докато пишете и Bluetooth клавиатурата е свързана с iOS устройството, екранната клавиатура няма да се показва и да заема по-голямата част от екрана, което несъмнено е огромен плюс. Съответно, за да използвате отново екранната клавиатура, просто трябва да изключите Bluetooth на вашия iPhone или iPad или да изключите клавиатурата.

Клавишни комбинации

iOS включва много клавишни комбинации, които можете да използвате, за да улесните живота си. Например, натиснете Command + C, за да копирате, Command + V, за да поставите, Command + Z, за да отмените последното действие и т.н. (ако използвате клавиатурата за Windows, тогава клавиша Win ще трябва да служи като заместител на командния ключ). Софтуерните разработчици често добавят и някои специални комбинации от клавиши за своите програми. Ето кратък списък с най-необходимите клавишни комбинации:

  • Command + Tab - превключване между приложения
  • Command + Space - търсене на повикване
  • Command + T - отворете нов раздел в Safari
  • Command + Shift + R - активирайте режим на четене в Safari
  • Command + N - стартирайте нов имейл в приложението Mail, нова бележка или ново събитие в приложението Calendar.

В зависимост от Bluetooth клавиатурата, може да имате и специални бутони, подчертани за функциите на iOS. Естествено, не всички клавишни комбинации бяха посочени в горната част - има много повече от тях. Можете да намерите пълния списък на официалния уебсайт на Apple. Всички са предназначени за Mac, но можете спокойно да ги използвате за iOS.

Интересни Статии