Как да използвате Google Keep

В интернет можете да намерите много интересни неща. Едно от тези неща е Google Keep, невероятно удобно приложение за вземане на бележки, което е полезно в ежедневието ви. Google Keep се синхронизира с Google Drive. В Keep можете да записвате гласови съобщения, бързо да пишете бележки, да запазвате снимки и да създавате различни списъци. И до всичко това можете да получите достъп по всяко време и на всяко устройство с достъп до Интернет. Днес ще ви покажем как да използвате Google Keep.

Повечето мобилни устройства, като мобилни телефони и таблети, сега са оборудвани с отлична QWERTY клавиатура с възможности за прекарване на пръст. Всички тези удобства правят правенето на бележки на устройство с размер на дланта невероятно лесна задача. А Google Keep може да прави бележки още по-лесно.

Как да използвате Google Keep

Когато стартирате това приложение за първи път, ще забележите, че интерфейсът на Keep е доста цветен и лесен за използване. Тези цветя, между другото, имат своето собствено предназначение - те ви позволяват да различавате личните си бележки от нотки от различен тип, например нотки с трудов характер. Просто казано, можете да създадете вашите бележки в различни цветове, за да ги разграничите по-лесно един от друг.

И така, как да използвате Google Keep? Всичко е доста просто и не отнема много време. За да създадете бележка в Google Keep, отидете на приложението и кликнете върху полето „Забележка ...“, след което добавете текста на бележката си и името за нея. След като приключите с попълването на бележка, щракнете върху Готово.

Създайте нова бележка със снимка в Google Keep

Google Keep има специална функция, с която може да различава текст от изображение и да превежда ръкописен текст в цифров текст. За да опитате функцията за разпознаване на текст от изображение, щракнете върху „Създаване на бележка за снимка“ и изберете на вашия компютър изображението, от което искате да заснемете текст. След това изберете бележката и щракнете върху трите точки от долния панел. От контекстното меню изберете Разпознаване на текст.

Използването на тази функция, разбира се, изисква постоянна интернет връзка. Също така си струва да се помни, че точността на възпроизвеждане на текст много зависи от качеството на зареденото изображение. Ясното изображение с висок контраст трябва да даде най-добри резултати. В случай на кални изображения резултатът от показвания текст понякога може да бъде много странен, но поне ще се забавлявате.

Споделяне на бележки

За да дадете достъп до бележката на други хора, кликнете върху бутона „Сътрудници“ под бележката и въведете имейл адреса на онези, които считате за необходими. Това е всичко! Отсега нататък, ако някой човек с достъп иска да редактира бележката ви, той ще може да го направи така, сякаш това е негова лична.

Тази функция ще бъде полезна, например, ако изведнъж сте създали списък със съставките за ястие и майка ви, трябва да направите промени в нея в най-последния момент. Като цяло, използването на Google Keep е доста просто и удобно. Промените в бележки се синхронизират в реално време, така че няма да липсват записи.

Използване на напомняния

Точно като в приложение като Cortana, Google Keep има функция напомняния за местоположение, които можете да прикачвате към събития като различни срещи, задачи, места и т.н.

За да добавите напомняне към бележката, просто изберете самата бележка и кликнете върху „Запазване на напомняне“. В дъното ще видите два елемента: „Изберете дата и час“ и „Изберете местоположение“. Когато избирате „Изберете място“, ще трябва да напишете адреса на местоположението, от което се нуждаете и важно за вас. След като сте близо до това местоположение, Google Keep ще ви уведоми за това.

Когато кликнете върху „Изберете дата и час“, можете да зададете точното време, в което напомнянето трябва да работи. Щом дойде определеното време, ще го получите чрез напомнянето Google Chrome на вашия компютър.

В допълнение към описаните по-горе функции интерфейсът на Google Keep може да бъде персонализиран. Например, ако искате да промените външния вид на списъка, след това кликнете върху правоъгълната икона в горния десен ъгъл, която превключва изгледа на списъка от Grid в списъка и обратно.

Google Keep излезе вече преди около година и е абсолютно безплатен за използване, като повечето услуги на Google. Освен това тази програма заема много малко място на устройството ви и въпроса „ как да използвате Google Keep? „Ще изчезне веднага след като въведете това приложение.

Интересни Статии