Как да използвате Android като отдалечен работен плот?

Ако дори сте малко запознати със съвременните технологии, тогава заглавието на тази статия трябва да е изяснило някои неща за вас. Вие сте на път или правите нещо много важно по време на среща, но изведнъж трябва спешно да получите достъп до някои файлове на вашия компютър. Компютърът обаче е на няколко километра от вас и не можете да получите необходимите данни по нормалния начин. Какво да правим в този случай?

Нека бъдем реалисти: в ситуации от този калибър нямате друг избор освен да се примирите, да се приберете вкъщи и да получите достъп до необходимите файлове. Но вероятно нямате време за такова пътуване, нали? Вероятно сте изпитвали подобна ситуация в живота си, но определено не искате да се повтори. И сега ще ви покажем как да го избегнете.

Всеки от нас е чувал за такова нещо като функцията за отдалечен работен плот за компютър. Тя ви позволява да получите достъп до вашия компютър през друг компютър с достъп до Интернет. В момента ситуацията е още по-добра, тъй като можете да извършите подобна операция благодарение на вашето устройство, базирано на операционната система Android. Процедурата не отнема много време, опростена е и не изисква достъп до корена за себе си.

В тази статия ще разгледаме как да конфигурирате такъв отдалечен достъп между вашия компютър и друго устройство с Android, например телефон. За да започнете, нека се погрижим за компютъра.

Настройка на вашия компютър

Първото нещо, което трябва да направите, когато започнете да настройвате Remote Desktop за устройството си с Android, е да настроите компютъра си. В статия на подобна тема ще използваме Google Remote Desktop на Google като пример. Точно така - ще ви е необходима помощта на софтуер на трети страни.

Chrome Remote Desktop далеч не е ново приложение на пазара на приложения, но е най-удобното и лесно за използване. Това ще ви позволи да получите достъп до работния плот на вашия компютър за секунди. Това приложение е разширение за браузъра Google Chrome. Така че, да, ще трябва да изтеглите този браузър за себе си, ако все още не сте го направили.

Така че, първо, инсталирайте браузъра Chrome. Време е да се заемем с работата по разширението. Отидете в Google Chrome Store, намерете Chrome Remote Desktop там и кликнете върху бутона „Добавяне към Chrome“. След като инсталирането на разширението на Chrome Remote Desktop завърши, кликнете върху бутона „Стартиране на приложението“. След това пред вас ще се отвори нов прозорец. В секцията Мои компютри кликнете върху бутона „Започнете“.

След това кликнете върху бутона „Разрешаване на отдалечени връзки“. След това няколко пъти ще трябва да въведете пинов код. Щом щракнете върху OK, настройката на вашия компютър ще бъде завършена. Сега е време да започнете да настройвате устройството си с Android.

Конфигурирайте устройството си с Android

Тази стъпка е най-лесната, тъй като просто трябва да инсталирате Chrome Remote Desktop от магазина на вашия смартфон или таблет. Просто отидете там, въведете в лентата за търсене Chrome Remote Desktop и отидете на страницата на това приложение.

След като стигнете до там, кликнете върху бутона „Инсталиране“ и изчакайте процеса на инсталиране да завърши. След това отворете приложението Chrome Remote Desktop и изчакайте няколко секунди, докато компютърът ви се появи на екрана на устройството с Android, което означава да установите връзка.

Кликнете върху името на вашия компютър, след което приложението ще ви помоли да въведете ПИН кода, който предварително сте инсталирали на вашия компютър. След като въведете пин кода, щракнете върху „Свързване“ и след по-малко от пет секунди екранът на вашия работен плот на Android трябва да се появи на дисплея на вашето устройство с Android. От тази позиция можете да отворите различни документи, презентации, изображения и като цяло всичко, което само искате (в рамките на разума, разбира се).

резултат

По принцип инсталирането на такъв отдалечен достъп до работния плот няма да ви отнеме повече от пет минути и ще ви помогне в точното време. Така че защо да не опитате да го създадете. На пазара има други подобни приложения, които могат да се използват за настройка на отдалечен достъп до работния плот на компютъра ви, но според многобройните отзиви на потребители от целия интернет, приложението Chrome Remote Desktop е най-простото и надеждно от всички тях.

Интересни Статии