Как да използвате 2 акаунта на WhatsApp или Viber на iPhone без джейлбрейк

Не е тайна, че популярните мобилни месинджъри не предвиждат използването на множество акаунти на едно и също устройство. Профилите в WhatsApp, Telegram, Viber и други приложения са обвързани с телефонен номер, без възможност за свързване на втори акаунт.

Потребителите на iPhone обаче могат да заобиколят това ограничение. Благодарение на използването на интернет услуги, можете да инсталирате на вашия смартфон пълно копие на месинджъра без задължителен джейлбрейк.

За обикновените потребители тази опция може да изглежда ненужна, но например собствениците или служителите на PR отдели на най-големите марки могат да се отърват от неудобни ситуации, при които частни съобщения случайно изскачат в корпоративна сметка.

Стъпка 1: Изтеглете и инсталирайте WhatsApp и Viber на вашия iPhone по обичайния начин от App Store. Активирайте акаунта си, използвайки телефонния си номер.

Стъпка 2: За да добавите втори акаунт, стартирайте iPhone Safari във вашия браузър.

Стъпка 3: Отворете ios.othman.tv.

Стъпка 4: В списъка с услуги щракнете върху „WhatsApp 2“ или „Viber 2“ по ваш избор.

Стъпка 5: Ще видите иконата WhatsApp (или Viber), под която има зелен бутон. Кликнете върху този бутон.

Стъпка 6: IOS ще отвори диалогов прозорец, който ще ви подкани да инсталирате сертификата за разработчици на устройството. Потвърдете инсталацията, като кликнете върху бутона "Инсталиране".

Стъпка 7: След като инсталацията приключи, отидете на настройките на iPhone, Настройки -> Общи -> Управление на устройства.

Стъпка 8: Намерете реда „VNE софтуер и ...“, отворете сертификата и кликнете върху бутона „Trust“.

Стъпка 9: Сега на вашия iPhone можете да стартирате второ копие на WhatsApp и Viber, да повторите процедурата за инсталиране и да активирате акаунта си с втори телефонен номер.

Интересни Статии