Как да инсталирате iOS 8.4.1 на iPad, iPhone и iPod Touch

Това ръководство ще ви покаже как да инсталирате iOS 8.4.1 на вашия iPad, iPhone и iPod Touch. Фокусът на тази малка актуализация на iOS 8.4.1 е да предостави много необходими корекции за проблеми, свързани с Apple Music. Ако имате версия на фърмуера 8.4, са ви необходими само 15 минути или по-малко, за да изтеглите и инсталирате актуализацията сами.

Това ръководство ще ви каже какво трябва да направите, преди да инсталирате безплатна надстройка на вашия iPhone или iPad, за да гарантирате сигурността на личните данни и информация на вашето устройство.

Официалният уебсайт на Apple представя малък брой промени, налични във фърмуера 8.4.1 и се фокусира основно върху актуализациите на файловете за сигурност на Apple Music.

Можете да надстроите до iOS 8.4.1 от всяко устройство, което поддържа iOS 8 като безплатно надграждане. Потребителите с вече инсталирана версия на фърмуера 8.4 ще трябва да изтеглят малък файл, докато телефоните и таблетите на по-ранни версии на операционната система вече ще изискват дълго изтегляне с еднакво дълга инсталация. Всъщност не всеки собственик на устройство ще може да открие разлики в двете версии на фърмуера, но въпреки това форумите посочват удобството за използване на Apple Music след актуализацията.

Ще ви трябва WiFi връзка и най-малко 50% от зареждането на батерията, за да изтеглите и инсталирате актуализацията на iOS 8.4.1. Актуализацията на IOS 8.4.1 се появи за първи път, налична за инсталиране на 13 август в 1 ч. Източно време и веднага стана достъпна за предаване през Интернет или инсталация чрез iTunes. Представяме на вашето внимание онези точки, които трябва да изпълните, за да инсталирате актуализацията на iOS 8.4.1.

Ръководство за надграждане до iOS 8.4.1

Преди да изтеглите надстройката на IOS 8.4.1, трябва да сте сигурни, че имате инсталирани най-новите актуализации. Всъщност трябва да изтеглите малка и съсредоточена върху актуализацията на Apple Music, но винаги има шанс нещо да се обърка. Ако използвате iCloud, тогава вероятно трябва да имате резервно копие на системата, направено преди по-малко от ден. Ако ръцете ви не са достигнали „облака“, в този случай няма да ви навреди да архивирате данните на компютъра си. Не забравяйте, че е по-добре да се включите в този процес директно у дома, за да имате всички ресурси под ръка, ако нещо се обърка.

Колко време отнема надграждането до iOS 8.4.1?

На iPhone 6 изтеглянето и инсталирането на новата версия на фърмуера отне не повече от 10 минути. От друга страна, понижаването на операционната система от 9-та серия до 8.4.1 отне малко повече време и завърши в рамките на 30 минути.

В идеалния случай ще ви отнеме 15 минути, за да инсталирате актуализацията, докато при бърза интернет връзка може да отнеме не повече от 10 минути.

Как да инсталирате iOS 8.4.1

Можете да инсталирате iOS 8.4.1 на вашия iPhone или iPad, без да се свързвате с компютър. Всичко, което трябва да направите, е да се свържете с налична WiFi връзка и да проверите за актуализации. Ето какво трябва да направите, за да инсталирате сега или когато видите малка червена точка на иконата „Настройки“. Можете да използвате друг iPhone като лична точка за връзка с Интернет, ако не искате да чакате, докато не сте свързани към мрежа с нормална WiFi връзка.

Освен това не е необходимо да чакате известие за тази актуализация и ако сте активен потребител на Apple Music, инсталирането на надстройката ще бъде добра идея, за да отстраните някои проблеми.

На началния екран и в „Настройки“ на iPhone или iPad:

  • Кликнете върху „Общи“.
  • Кликнете върху „Актуализация на софтуера“.
  • Кликнете върху „Изтеглете и инсталирайте“, за да започнете да изтегляте IOS4.1.
  • Въведете кода за достъп.
  • Съгласете се с условията два пъти.
  • Изчакайте, докато изтеглянето на iOS4 завърши, след което щракнете върху Инсталиране.

Можете да използвате iPhone, докато започне инсталационният процес. По време на изтеглянето на надстройката скоростта на общата интернет връзка ще намалее, така че наистина да сърфирате в мрежата няма да работи. След приключване на процеса можете да видите малък приветствен екран или просто да се върнете към заключения екран.

За потребители, които не искат да използват този метод, можете да се свържете с вашия компютър и да отворите iTunes. Софтуерът ITunes скоро ще открие актуализацията и ще предложи да изтеглите и инсталирате актуализацията на iOS 8.4.1.

Интересни Статии