Как да инсталирате игри и приложения, ако Google Play даде грешка 905

Когато работите с магазина за приложения на Google Play на смартфон или таблет с Android, може да срещнете грешката „ Неуспешно актуализиране / изтегляне на приложението поради грешка (905) “. Обикновено тази грешка възниква по време на инсталирането или актуализацията на приложения. Ако сте започнали да виждате тази грешка, това означава, че вече не можете да инсталирате или актуализирате нито едно приложение или игра, докато грешката не бъде разрешена. Ще научите как да поправите грешката и как да нормализирате работата на магазина на Google Play, като прочетете тази кратка инструкция до края.

Причина за грешка 905

Приложението Google Play, инсталирано на вашия смартфон, въпреки че е системно приложение и осигурява работата на много компоненти на устройството, получава същите актуализации като всяко друго приложение. Отделно от системата. По правило актуализациите идват и се инсталират на заден план, без да се уведомяват потребителите за това. Тъй като през последните години Google Play магазинът се превърна не само в инструмент за инсталиране на приложения, но получава все повече функции, секции и функции с всяка актуализация, появата на грешки е неизбежна.

Всички те рано или късно се елиминират от самите разработчици с пускането на по-нови версии на приложението Google Play, но има проблеми като грешка 905, които не позволяват на приложението да се актуализира и инсталира, и в резултат се отразява негативно върху работата на цялото устройство. Не винаги има желание и възможност да се изчака освобождаването на корекциите. Как да бъдете в тази ситуация, прочетете по-долу.

Как да поправим грешка 905 в Google Play

Първото нещо, което препоръчваме да опитате в случай на грешка 905, е изчистване на данните и кеша.

Тъй като приложението Google Play е просто уеб клиент, който показва мобилни версии на страниците в магазина, когато отворите всяка такава страница, информацията се изтегля от интернет. Снимки, икони, текст, видео и друга информация. За да ускори приложението и да презареди страниците, Google Play съхранява част от изтеглената информация в паметта на вашия смартфон. Ако тази временна информация е натрупана твърде много, могат да възникнат грешки и 905 грешки.

  • Отворете настройките на устройството си.
  • Отворете категорията Приложения и намерете Google Play Store там.
  • Отворете страницата със свойствата на приложението и изчистете кеша, като щракнете върху бутона със съответното име.
  • Изтрийте данните от приложението, като щракнете върху съответния бутон тук.
  • Рестартирайте смартфона си, влезте в магазина отново с вашето потребителско име и парола (заедно с данните на приложението, информацията за вашия акаунт също се изтрива) и опитайте да инсталирате или актуализирате приложение.

Ако грешка 905 продължава, продължете към втората стъпка от нашите инструкции.

  • На същата страница със свойства на приложението Google Play намерете бутона Изтриване на актуализациите. След като щракнете върху него, ще бъде инсталирана предишната версия на приложението, в която вероятно няма грешки, водещи до блокиране на актуализации или инсталиране на нов софтуер.
  • След натискане на бутона изчакайте процедурата да завърши и рестартирайте устройството.
  • След това ще бъде поправена грешка 905. Следните актуализации на Google Play ще се инсталират автоматично.

Интересни Статии