Как да инсталирате Fortnite на Android?

Както се очакваше, Epic Games решиха да пуснат Fortnite за устройства, базирани на операционната система Android. Вярно е, че неговото бета тестване се провежда досега, но не е въпросът. Играта не е налична в услугата Google Play, така че ще трябва да я инсталирате ръчно. В тази статия ще ви кажем как да инсталирате Fortnite на устройство с Android.

Инсталирайте Fortnite на смартфон с Android

Ако наскоро преминахте към използване на смартфони, базирани на Android, тогава може да не сте запознати с файла с разширението .apk. APK (Android Package Kit) е формат на архивен файл за приложения за Android OS. С тяхна помощ можете да инсталирате определено приложение, без да прибягвате до официални източници.

Чрез файла APK ще инсталирате Fortnite на вашия Android. Защо Epic Games решиха да го направят, е само на тях. Процесът на инсталиране на приложения през APK е доста прост, но може да варира леко в зависимост от модела на вашия смартфон.

Забележка: Fortnite в момента се поддържа на следните устройства: Samsung Galaxy: S7 / S7 Edge, S8 / S8 +, S9 / S9 +, Note 8, Note 9, Tab S3, Google Tab S4: Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL, Asus: ROG телефон, Zenfone 4 Pro, 5Z, V Essential: PH-1 Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10 LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30 + Nokia: 8 OnePlus: 5 / 5T, 6 Razer: Телефон Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6/6 Plus, Mi 8/8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2 ZTE: Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11

Така че, за начало, трябва да кликнете върху тази връзка в съответния раздел на официалния уебсайт на Epic Games. След това трябва да кликнете върху огромния жълт бутон, на който пише „Регистрирайте се, за да получите покана. Уверете се, че въведете валиден имейл адрес! “ Щом кликнете върху бутона, ще ви бъде зададен въпросът "Играете ли вече Fornite?"

Ако все още нямате акаунт в Epic Games, тогава ще трябва да го създадете на сайта, за да се регистрирате в бета тестване на Android версията на Fortnite. След като завършите регистрацията на акаунта, върнете се на горната връзка и изберете „Да“ на въпроса „Играете ли вече Fornite?“

На следващо място, трябва да изберете платформата, на която играете - направете го. За целта на статията - изберете PC / Mac. Влезте с помощта на данните на създадения или съществуващия акаунт, след което ще бъдете пренасочени към страницата с избора на мобилно устройство. Кликнете върху падащото меню и изберете смартфона, от който се нуждаете, след което кликнете върху бутона „Избор“.

След като изберете модела на смартфона на Android, се появява следният екран:

Сега трябва да отидете на имейла, който сте използвали при регистрацията на акаунта си в Epic Games и да изчакате имейл с връзка, за да изтеглите Fortnite на Android. Това може да отнеме известно време, така че трябва да сте търпеливи. Някои играчи обаче твърдят, че са получили писмо до пощенската кутия почти моментално. Ето как трябва да изглежда:

Когато получите имейл от Epic Games, кликнете върху жълтия бутон „Старт“. Преди да отворите нова страница в браузъра си, която ще показва QR код и връзка, за да отидете на нея с вашето устройство с Android. Всъщност няма разлика между тези методи, но за статията ще използваме QR кода. След като сканирате QR кода с вашия смартфон, ще бъдете отведени на следната страница:

Натиснете жълтия бутон „Старт“ на бутона. Ще видите малка инструкция за инсталиране на Fortnite на Android от разработчиците на играта на екрана на вашия смартфон. Ще го прехвърлим тук за удобство:

  1. Отидете на настройките на вашия телефон: Настройки >> Защита (Защита и заключване на екрана) ;
  2. В елемента "Неизвестни източници" изберете стойността "Разрешаване";

Ако не го направите, поради съображения за сигурност смартфонът ще блокира инсталирането на приложението чрез файла APK. След като сте изпълнили допълнителното условие, кликнете върху бутона „Изтегляне“ в браузъра на вашия смартфон с Android, след което ще започне изтеглянето на файла FortniteInstaller-2.0.2.apk . След като изтеглите този малък файл (малко над 4 мегабайта), стартирайте го и оставете устройството да извърши проверка.

Иконата Fortnite Launcher вече ще се появи на началния ви екран. Всичко, което трябва да направите, е да го стартирате, влезте с данните си и изчакайте изтеглянето на допълнителни файлове, за да приключи играта. Това е целият процес на инсталиране на Fortnite за Android.

Интересни Статии