Как да деактивирате вече изтеглена актуализация на iOS?

Доста често потребителите се оказват в ситуация, в която изтеглянето на актуализацията на iOS вече е започнало и искате да я отмените. Може би бутонът за стартиране на актуализацията е бил натиснат случайно, имаше спешни случаи, изискващи достъп до телефона или прочетете отрицателен преглед за новия iOS. Какво да направите, защото актуализацията вече се изтегля? Можете да отмените изтеглената актуализация. За да направите това, просто следвайте нашите инструкции.

Как да разберете напредъка на изтеглянето на актуализации?

Първоначално си струва да проверите колко актуализация вече е инсталирана. Необходимата информация е в приложението Настройки в секцията Общи на страницата за актуализиране на софтуера.

Има 4 етапа на актуализиране:

  1. Искане за актуализация.
  2. Изтегляне на необходимите файлове.
  3. Подготовка за инсталиране на актуализацията на iOS.
  4. Инсталирайте актуализации.

За да отмените актуализацията са само първите две стъпки. Ако инсталацията на новия iOS вече е започнала, най-добре е да не правите нищо.

Как да деактивирате изтеглянето?

Инструкции стъпка по стъпка:

  1. Върнете се в главното меню „Настройки“ и отидете в секцията „Общи“.
  2. Кликнете върху „Съхранение на iPhone“.
  3. Превъртете до последната версия на iOS.
  4. Докоснете новата версия на iOS и изберете опцията „Изтриване на актуализацията“.

  5. Потвърждаваме отново намерението.

Полезен! Има и други методи за изключване на актуализацията. Сред тях: изключете Wi-Fi достъп, принудете рестартиране на устройството. Не ги разгледахме подробно, тъй като методите са опасни и не винаги работят.

Ако отидете отново в секцията „Актуализация на софтуера“, отново ще можете да изтеглите новата версия на iOS. Когато се появи време или желание, в това меню остава просто да кликнете върху бутона „Изтеглете и инсталирайте“.

Интересни Статии