Как да деактивирате рекламите в Windows Explorer 10?

Рекламата в Explorer е една от най-глупавите и невероятно досадни функции на операционната система Windows 10. Ако имате лицензирано копие на операционната система, вероятно вече знаете, че можете да намерите планини от реклама в нея. Microsoft обаче не предоставя реклама на трети страни на своите потребители, а само рекламира своите продукти, което в някои отношения е още по-лошо.

Някои хора си спомнят за цял живот невероятно агресивна кампания за популяризиране, в същото време на безплатната Windows 10 OS за потребители на Windows 7 и Windows 8.1. Ако сега мислите за това, тогава рекламата е разбираема в този случай, тъй като това е просто поредната стратегия за осигуряване на приходи. Но всичко се разгражда на факта, че дори потребителите, закупили Windows 10 за трудно спечелените пари, все още са принудени да гледат реклами в привидно вече закупен продукт.

Тези рекламни елементи могат да се появяват на различни места на операционната система, например в менюто "Старт", на заключения екран, Windows Explorer и дори в някои програми. Всичко обаче може да издържи, но не и при Windows Explorer. Всеки ден използвайте Explorer и вижте реклами, в които многократно ви се предлага да закупите Office 365 или да промените Firefox на Google Chrome - това вече се нарича „пресечете линията“.

Именно поради тази досадна реклама решихме да опишем за всички потребители на Windows 10 начин да се отърват от тази неприличност дори в Explorer.

Метод за деактивиране на реклами в Windows Explorer 10

За щастие, Microsoft все още има здрав разум и те предоставят възможност за деактивиране на рекламни елементи (или съвети, както ги наричат). Няма значение дали имате актуализация на годишнината или създателите - просто трябва да премахнете отметката от опцията „Покажи известия на доставчика на синхронизация“. За да деактивирате рекламите в Windows Explorer 10, трябва да направите следното:

  • Щракнете с десния бутон върху Start и изберете "Control Panel".
  • Намерете елемента „Опции на папката“ в него.
  • Отидете в раздела "Преглед".
  • Намерете опцията „Покажи известия на доставчика на синхронизация“ в списъка с допълнителни параметри и премахнете отметката.
  • Потвърдете промените и затворете прозореца за настройки на папката.

Това е всичко. Сега никой няма да ви предлага постоянно да си купите някакъв софтуер, до който изобщо не ви пука.

Интересни Статии