Как да деактивирате прозрачността на лентата на задачите в Windows 7, 8 и 10?

Възможността да се променя стила на дизайн на елементите на операционната система Windows е, изглежда, нещо, което трябва да бъде достъпно за всеки потребител по подразбиране. Както вече знаете, някои версии на Windows не предвиждат персонализиране на определени елементи на интерфейса. В днешната статия ще обсъдим с вас как да се отървете от прозрачността на лентата със задачи Start в Windows 7, 8 и 10.

Деактивиране на Ръководството за прозрачност в лентата на задачите на Windows 7, 8 и 10

Как да премахнете прозрачността на лентата на задачите в Windows 10

Струва си да се отбележи, че премахването на прозрачността на лентата със задачи е най-просто в „първите десет“. Нека първо помислим как да премахнем прозрачността в него. Така че всъщност не е нужно да правите много:

 • щракнете с левия бутон върху бутона Старт и щракнете върху иконата на зъбно колело, за да отворите нов прозорец със системни настройки;
 • отворете секцията, наречена "Персонализация";
 • отидете на раздела „Цветове“ на опциите за персонализиране;
 • слезете в долната част на прозореца и преместете плъзгача на параметъра „Прозрачност на ефекта“ в положение „Изключено“.
 • затворете прозореца за системни настройки.

Това е всичко. Сега лентата на задачите ви в Windows 10 няма да има ефект на прозрачност. Предимството е, че и други елементи на системата също са загубили този ефект. Някои потребители обаче може да не харесват това.

Как да премахнете прозрачността на лентата на задачите в Windows 8 / 8.1?

Сега с Windows 8 някои трудности вече започват. Разработчиците по някаква напълно неразбираема причина не представиха възможността да изключат прозрачността на лентата на задачите в тази версия на операционната система. В тази връзка ще трябва да прибягвате до някои трикове, за да се отървете от ефекта на прозрачност.

Най-лесният начин е да използвате програма, наречена Classic Shell. Можете да намерите тази програма на нейния официален ресурс или където и да е другаде в Интернет: тя е безплатен набор от приложения, които могат да възстановят системата ви до нейния класически вид. С него можете също да премахнете ефекта на прозрачност. Използването му е изключително просто, така че не трябва да имате проблеми.

Ако не сте успели да намерите Classic Shell - или не искате да използвате софтуер на трети страни - можете да прибягвате до малко по-различен метод, а именно промяна на параметрите на желаната тема. Така че нека да видим какво трябва да направите:

 • отидете в директорията C: \ Windows \ Resources \ Themes ;
 • намерете файла aero.theme и го копирайте на вашия работен плот;
 • отворена копирана aero.theme с помощта на Notepad;
 • Намерете секцията Visual Styles в документа.
 • Намерете линията Aero.msstyles в този раздел;
 • променете го на Aerolight.msstyles ;
 • намерете секцията Тема ;
 • променете името на Windows на всеки друг, например Lightweight Aero;
 • запазете промените си и затворете документа.

Сега всичко, което трябва да направите, е да щракнете двукратно върху файла с левия бутон на мишката, след което темата, която сте променили, ще бъде инсталирана. Също така определено трябва да забележите, че сега вашата лента със задачи Start е загубила своя ефект на прозрачност. Да, с този метод ще трябва да се притеснявате малко, обаче резултатът е гарантиран.

Как да премахнете прозрачността на лентата на задачите в Windows 7?

За да се отървете от ефекта на прозрачност в операционната система Windows 7, просто трябва да преминете към опростената версия на темата на Windows Aero. За да направите това, щракнете с десния бутон върху работния плот и изберете "Персонализация" от контекстното меню. Намерете секцията с теми Aero и изберете "Windows 7 - опростен стил." След като направите това, вашата лента на задачите ще загуби ефекта си на прозрачност, подобно на други елементи на графичния интерфейс на операционната система. Разбира се, можете да промените системата по желания от вас начин, без да загубите желания ефект.

Интересни Статии